Adatbázis-vállalatot vett az Apple

Skarp 2015.03.25. 18:40 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 159

A TechCrunch tudósítása alapján a FoundationDB-re vetette ki hálóját Cupertino. A cég, honlapja alapján szabadon mérezhető, hibatoleráns, többféle adatmodellre optimalizált adatbázisok fejlesztésével foglalkozik.

foundationdb

A cég weblapjáról nem lehet többé letölteni semmit és a kitett üzenet alapján változások várhatók a házuk táján. Azért lehetnek vonzó célpont az Apple-nek, mert nagyon megbízható, jó tranzakció-kezelésű, jól méretezhető megoldásokkal rendelkeznek. Az FDB hivatalos blogjának egyik bejegyzése alapján képesek elérni az óránként 54 milliárd műveletes ütemet, darabonként mindössze 3 nanodolláros költségen.

A FoundationDB egyébként a 2012-es TechCrunch Disrupt versenyen tűnt fel, nagy port felkavarva egészen újszerű megközelítésükkel. Legújabb fejlesztésük másodpercenként akár 14,4 millió véletlenszerű művelet kezelésére is képes. A techportál leírása alapján az FDB egy gyors, megfizethető és strapabíró adatbázisokat kínáló startup – jó eséllyel az Apple szerver-oldali technológiáit fejlesztenék vele. Olyan szolgáltatásokra lenne ez hatással, mint az App Store, az iTunes Connect, az iTunes in the Cloud vagy ehhez hasonlók.

Az Apple a szokásos “időről-időre megveszünk kisebb vállalatokat és általában nem osztjuk meg a vele kapcsolatos terveinket, vagy a leányvállalatoknak szánt célt” választ adta ki közleményében, és egyúttal megerősítette az akvizíciót is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!