1,5 millió dollárt költ a brit parlament iPad-ekre és laptopokra

UP 2015.03.25. 13:21 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 235

A brit alsóház döntése alapján mostantól minden parlamenti képviselő kap egy iPad Air 2-t és egy laptopot egy projekt keretein belül, mely 1,49 millió dollárba fog kerülni az adófizetőknek. 

ipad-air2-overview-bb-201410_640x

Kedden jelentették be, hogy mind a 650 parlamenti képviselő megkapja a saját iPad-jét, egy laptoppal egyetemben a májusi választásokat követően. Bár az Apple iPad-je mellett nem nevezték meg azt a márkát vagy operációs rendszert, amelyből beszereznék a 650 laptopot, azonban mindenképp furcsa döntés lenne, hogy ha a laptopok nem Apple termékek lennének. A Bizottság elnöke, John Thurso elmondása szerint már 2012 óta használják a Parlamentben, az iPad-ek integrálva vannak az aktuális üzletmeneti és infrastrukturális folyamatokba. “Ha más termékekre váltanánk az Apple operációs rendszeréről az komoly többletköltségeket jelentene.”

Azzal, hogy az iOS-nél maradnak a kormány komoly összegeket spórol meg, hiszen nem kell átképezni a honatyákat az új platformra és a mögöttes infrastruktúra is maradhat a régiben. A készülékek és a SIM kártyák évi 300 ezer dollárba kerülnek majd a következő öt éves periódusban. Emellett még mindig költséghatékonyabb, mint a rengeteg papír használatát igénylő nyomtatás és másolás. Thurso szerint pedig az online publikációk használatával és szerkesztésével évente 4,46 millió dollárt takarítanak meg. A képviselők egyébként a Microsoft Office appoikat használják a dokumentumok kezelésére, szerkesztésére vagy olvasására.

Egy jelentés szerint az eszközök 741 dollárba fognak kerülni egyenként, ami arra segít következtetni, hogy a Bizottság az iPad Air 2 16 GB-os WIFI+Cellular változatát választotta a képviselők számára. A brit alsóház először 2012-ben cserélte a papírokat és nyomtatókat iPad-ekre, de azóta csak 209 képviselő jutott saját eszközhöz. Bár a magyar törvények, indítványok, beadványok, mindenféle irományok hosszát tekintve akár itt is praktikus megtakarítás lehetne egy hasonló váltás, azért felmerül a kérdés, vajon hasznos dolgokra használnák az eszközöket, vagy céltalan Facebook-ozásra, mint a jelenlegi laptopjaikat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Carlo - 2015.03.25. 14:44

    Nem is tudtam hogy az angolok dollárt használnak. Ez új. Alig várom a köcetkező fizetést

  2. Pal007 - 2015.03.26. 13:06

    Így kell kikaparni a gesztenyét… A honfiak biztos nagyon hálásak, hogy mekkorát sikerül ezzel a döntéssel “megspórolni”…

Szólj hozzá Te is!