Új Apple billentyűzet a cseh boltokban: horizonton a háttérvilágítás?

Sloan 2015.03.24. 15:07 Apple, Mac 1 db 1 722

newlayout

Úgy tűnik, az Apple frissítené vezeték nélküli billentyűzetét – a cég csehországi webshopjában ugyanis megjelent egy új modell, melyen a funkciógombok megváltozása mellett a következő verzió háttérvilágítására való jelek is felfedezhetőek. A cseh nyelvű változaton a lemezkiadó gomb helyét a power key veszi át – a változtatás időszerű volt, mivel az egyetlen Apple termék, amelyben még van optikai meghajtó, a régi, nem Retinás, 13 hüvelykes MacBook Pro.

A Letemsvetemapplem cseh blog számolt be először az újdonságról. Az F5 és F6 billenyűk – melyek a jelenlegi generációban üresek – ugyanolyan ikonok jelentek meg, mint amilyenek az Apple laptopokén is megtalálhatóak. Ez utalhat arra, hogy a következő billentyűzetnek már háttérvilágítása is lesz vagy egyszerűen azt jelzi, hogy a vezeték nélküli modellek dizájnját szeretnék minél közelebb hozni a beépített verziókéhoz.

Máson egyenlőre nem változtattak (még a leíráson sem) – így a további fejlesztésekre egyelőre nem lehet következtetni. A vadonatúj MacBook már az új pillangó-mechanizmusú billentyűkkel is büszkélkedhet, melyek a korábbi ollós verziót váltották fel, de azt egyelőre nemtudni, hogy az Apple a teljes lineupban is át szeretne-e állni az újabb megoldásra. Az Apple legutóbb 2007-ben frissítette vezeték nélküli billentyűzetét.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Vélemény - 2015.03.24. 19:30

    Ez hasznos dolog lenne.

Szólj hozzá Te is!