Az új MacBook-oknál már nem támogatja a Boot Camp a Windows 7-et

Sloan 2015.03.23. 12:10 Apple, Mac, OS X 0 db 624

A  Boot Camp már nem támogatja a Windows 7-et a nemrég frissített 13 hüvelykes MacBook Pro és MacBook Air esetében, így a felhasználók választás elé kerültek.

macbook_windows7

Az Apple support oldalán található dokumentum szerint, a Boot Camp már csak a Windows 8 vagy annál frissebb rendszerekkel kompatibilis.  Úgy tűnik, az Apple az új Mac hardver megjelenésével eltávolodik a Windows 7-től – ezt a trendet követik a Mac Pro tavalyi megjelenése óta. A cég hasonlóan járt el a Windows XP és Vista Boot Camp támogatásának megszüntetésével, amikor 2010-ben piacra dobták a MacBook Air-t.

A Windows 7 felhasználók számára például a Parallels Desktop 10 és a VMWare Fusion 7 virtualizációs szoftverek nyújtanak segítséget a korábbi Windows rendszerek támogatásában az Apple legújabb  OS X 10.10 Yosemite operációs rendszerekkel. Az Apple dual-boot megoldásával ellentétben, az ilyen virtualizációs szoftverek sokkal rugalmasabbak és képesek mindkét operációs rendszer funkcióinak használatára, zökkenőmentes, integrált felhasználói élményt létrehozva.

A Microsoft januárban bejelentette, hogy ingyenes lesz a 10-es frissítés a Windows 7 és 8.1 valamint a Windows Phone 8.1 felhasználóknak, vélhetően az OS X frissítések ingyenessé tételére reagálva. A Microsoft következő generációs operációs rendszerének megjelenését még az idei évre ígérik, szóval a választási lehetőségek adottak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!