Kivágta az Apple az “antivírus” alkalmazásokat az App Store-ból

Skarp 2015.03.20. 16:33 Apple, iOS 3 hozzászólás 818

virusbarrier

Ha most rákeresünk az App Storeban az antivirus kifejezésre, valószínűleg csak játékokat és Find My iPhone jellegű appokat dob majd a rendszer találatnak. Nagyon úgy tűnik, hogy az Apple megelégelte a dolgot és törölte a kínálatból szinte az összes antimalware és antivirus címszó alatt kínált alkalmazást. Hivatalos magyarázat egyelőre nincs, de az Apple gumiszabályai lehetővé teszik kvázi bármilyen alkalmazás bármikori visszavonását, főleg ha egy olyan dologról van szó, aminek annyira kérdéses a haszna, mint egy iOS vírusírtónak.

Az akció egyik nevesebb áldozata az Intego által fejlesztett VirusBarrier: a fejlesztők nyilatkozata szerint nem az egyedüli áldozatok ők, hiszen az Apple az egész kategóriára vonatkozóan döntött úgy, hogy az ilyen alkalmazásoknak mennie kell a Storeból. Az Apple egyelőre nem adott ki hivatalos nyilatkozatot az ügyben, de szerintünk ez nem is annyira életbevágóan fontos, mindannyian tudjuk, hogy mennyire fölöslegesek az Apple rendszerein az ilyesmik.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. aggressor - 2015.03.20. 16:48

    én is ccsodálkoztam, hogy 5 éve használok iPhonet és sosem kapott semmi vírust a telefon.

  2. Krisz i5 - 2015.03.20. 17:25

    A call recorderek is ugyanebbe a kategóriába tartoznak. Valamelyik 10€ és konkrétan átbasszák az embereket, mert hiába veszi meg, akkor sem fogja tudni röhzíteni a hívásokat.

  3. Joci - 2015.03.21. 18:14

    Na végre valaki meglépte ezt a lépést…. Ezek az antivírus programok semmire se jók, viszont jól belassítják a telefonokat, vírust meg akkor jelez ha semmi köze hozzá….

Szólj hozzá Te is!