Baselworld 2015 – Bejelentés bejelentés hátán

Skarp 2015.03.20. 18:34 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 1 549

A legnagyobb horderejű hír talán a TAG Heuer, az Intel és a Google közös projektjének bejelentése volt, de a 2015 végére tervezett luxus-okosóra csak a kezdet volt. Rövid áttekintésünk a óraipari expók egyik legfontosabbikáról.

breitling_okosóra

A TAG Heuer modell esetében a funkciók és az árazás egyelőre ismeretlen. A Google az Android Wear platformot adja a készülék alá és a szoftver fejlesztésébe is aktívan besegít, míg az Intel a hardver egy részét, a processzort adja. Jean-Claude Biver a Tag Heuer-t birtokló cégcsoport feje elmondta, 40 éves piaci pályafutásának legnagyobb bejelentése volt ez. Szerinte a pár hónap múlva érkező óra a legnagyszerűbb ilyen termék lesz és mint bármilyen valamirevaló modell, “a használhatóság és az esztétikum házasságából születik majd”. A hírek szerint az új óra népszerű Carrera-szérián alapul majd.

Ennyi idővel a második Watch event után nehéz ezt nem konkrét célzásnak venni, de nem is nagyon kell, Biver nyilatkozata egyértelművé tette, hogy a TAG Heuer órája a Watch közvetlen ellenfeleként van pozicionálva. Az nem egyértelmű, hogy melyik modellel szemben kerülne ringbe a svájci gyártó terméke, de az eddigi modellek árai alapján gyaníthatóan inkább az Edition lehet a kiszemelt ősellenség, esetleg a drágább acél modellek is beleférnek még. Ez utóbbiak 1100 dollár körüli áron mozognak, míg az Edition darabok 10 és 17 ezer dollár közötti kategóriában. A TAG Heuer valahol a kettő között van mechanikus modelljeivel, bár a ritkább modellek ára az Edition árait is túlszárnyalhatja. Az eddigi Android Wear órák 300 dollár körüli áron mentek.

swatchone

Mint azt említettük, nem csak a TAG Heuer, de a teljes svájci órapiac felpörgött az Apple belépője láttán. A Frederique Constant, a Mondaine és az Alpina karóráiról már írtunk, de azóta konkrétabb infók is kiderültek. Összesen több, mint 10 modell jöhet és 1000 dollárba fog kerülni a legolcsóbb kiadás. Az akksijuk két évig bírja, annak ellenére, hogy aktivitást és alvásciklust is tud trackelni, illetve notikat kezelni. iOS-re és Androidra is jön majd a companion app.

További gyártók is bemutattak ezt-azt. A Breitling például megvillantotta a B55 Connected névre hallgató modelljét. A két LCD kijelzővel és titán házzal rendelkező óra mágneses töltővel érkezik és nagyjából 5-10000 dolláros áron kerül majd a boltokba. A Watch koncepciójához talán a Swatch Touch Zero One-ja van a legközelebb, ami ívelt érintőkijelzőjével és állítólagos hónapos akksiidejével mindenképpen figyelemre méltó darab. Lépésszámlálóval és egy sor egyéb fitneszfunkcióval tervezik kiadni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. Tom - 2015.03.20. 18:40

  TAG heuer;)
  Pont a kedvenc óra gyártóm,lehet hogy mégsem Apple watch lesz a csuklómon:$

 2. Peti - 2015.03.21. 18:27

  A breitlingos megoldas is tetszik :-)
  De LCD-sre talan nem cserelnem le a jo oreg klasszikust :-)

 3. Tc - 2015.03.22. 20:58

  Baromi jól néz ki a kék szíjjal…

 4. Sipos gábor - 2015.03.23. 08:16

  Azért az nagyon vicces hogy most hirtelen elkezdték a nagy neves óragyártók majmolni az Apple-t…. Egy breitling vagy egy tag heuer ne akarjon már digitális órát gyártani…. Szégyen!!! És még ezek az óragyártók mondják hogy nem lesz mitől félni, az Apple Watch nem lesz konkurencia? Hát pedig De! És most pont ezért csinálnak ilyen szörnyű förmedvényeket. Maradjank inkább a régi bevált mechanikus órabelsőnél.

 5. Gery - 2015.03.23. 11:40

  Hat én olyan jót röhögtem! Ős ellenség :) Még nem is forgalmazzák ezeket a termékeket! A heuer meg anno már egyszer bedőlt. Akkor lett tag heuer. Egy arab Miller be ált a sztori mögé. Biztos jó termékei vannak. Ráadásul cégcsoport tag nem is önálló cég. Hát a franc adná nekik a pénzt.

Szólj hozzá Te is!