Eddy Cue nagyon kiakadt az új Jobs-dokumentumfilmen

Skarp 2015.03.17. 13:27 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs 0 db 157

Az új, Jobs életéről szóló dokumentumfilm mutatkozott be az SXSW filmfesztiválon, amelyet az Oscar-díjas rendező, Alex Gibney készített. De nem ő volt az egyetlen, a Steve Jobs: Man in the Machine c. film több Apple-dolgozó megvetését is kivívta.

cue_film

Az Apple online fejese, Eddy Cue így fogalmazott tweetjében: “Nagyot csalódtam a filmben. Pontatlan és rosszindulatú képet ad a barátomról. Nem azt a Steve-t mutatja be, akit ismertem.” Állítólag a Texasban megrendezett filmfesztiválon lezajlott díszbemutatóról több Apple dolgozó is távozott még a vetítés vége előtt, írja a Hollywood Reporter. A film állítólag kifejezetten provokatív és Gibney az ikon hagyatékának újraértékelésére akarta késztetni a nézőket.

Akik látták a filmet, arról számoltak be, hogy a film extrém rossz fényben tünteti fel Steve-t, számos jól ismert történetet felemlegetve, aláhúzandó temperamentumos jellemét és bárdolatlanságát. Alex Gibney egyébként ismert és elismert dokumentarista, aki rengeteg díjat söpört be eddig filmjeivel. Az USA kormányának kínzással kapcsolatos hozzáállását bemutató Taxi to the Dark Side 2007-ben Oscar-díjat nyert. Az Enronról készült filmje egy újabb jelölést jelentett neki, Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God c. filmjéért pedig három Emmy-t és egy Peabody-díjat vihetett haza.

Nem az egyetlen, aki mostanában kihúzta a gyufát Jobs-jellemzésével. Jony Ive a múlt hónapban megjelent maratoni hosszúságú New Yorker profilcikkben jelentette ki, hogy nem sokra tartja Isaacson szintén többszörös díjnyertes könyvét az Apple-alapítóról. A negatív hullám a nemsokára megjelenő Becoming Steve Jobs-szal talán megszakadhat. Félreértés ne essék, pontosan tudjuk, hogy Steve mennyire ambivalens személyiség volt, egyszerűen csak túlságosan a negatív felé látjuk billenni a kényes egyensúlyt, mert most éppen ezzel lehet publicitást szerezni. Cue szerint egyébként az érkező könyv az első, amelyik nem csak a felszínt kapirgálja és eltalálta az igazi Jobs-ot. Én már kiváncsian várom.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!