Az új Beats szolgáltatás csak a WWDC-n rajtolna?

UP 2015.03.06. 12:31 Apple, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 229

Zeneipari források szerint az Apple nem fedi fel az új Beats-alapú zenei szolgáltatását a március 9-ei eseményén. Ehelyett inkább júniusi nagyszabású fejlesztő konferenciáján, a WWDC-n kerülne le a lepel az új verzióról.

iphone-6-beats-music

Az új iTunes zenei szolgáltatás Beats Music-on alapszik, úgyhogy jöhetnek a nagynevű kurátorok által összeállított lejátszási listák, a felhő-alapú könyvtárak, és zenei ízlés szerint személyre szabott ajánlások és hasonlók. A tervek szerint az on-demand szolgáltatás havonta 7,99 dollárba kerül majd, amivel így olcsóbb, mint a jelenleg 9,99 dollárért kínált Beats Music, Spotify és Rdio.

A szolgáltatást eredetileg 2015 elején szerették volna bemutatni, de ezt elhalasztották, mivel fontos alkalmazottak távoztak a cégtől, illetve a Beats emberi- és technológiai erőforrásainak integrációja is nehézkes volt az anyacégbe. Néhány Beats vezető, pl. Bobby Gaza, aki a technológiáért felelős alelnök volt a cégnél az elmúlt hetekben távozott az Apple-től. Az új szolgáltatás kapcsán várhatjuk az első házon belül fejlesztett Android alkalmazást is, azonban itt is várható késés, ugyanis jópár Android-fejlesztő is elhagyta a vállalatot a közelmúltban. Nem véletlen, hogy a napokban megjelent pár Android fejlesztők számára kiírt álláshirdetés a cég állásportálján.

Az Apple jelenleg úgy tervezi, hogy az iOS 8.4 frissítésének lesz része az új zenei szolgáltatás, ami a júniusi WWDC konferencián kerül bemutatásra az iPhone, iPad és az iPod touch készülékekre, de végleges döntés állítólag még nem született. Az is elképzelhető, hogy az őszi iOS 9 frissítés része lesz, ami várhatóan nagy hangsúlyt fektet majd a hibajavításokra és a stabilitás megteremtésére. A szolgáltatást a készülékeken az iOS alap Music alkalmazásába integrálják majd és hasonlóan fog működni, mint a Beats Music az iPhone-okon, csak ez már dizájnjában is Apple-ösebb lesz. A Mac gépeken az új szolgáltatás egy egyszerű iTunes frissítéssel lesz elérhető. Az Apple TV-re tervezett applikáció pedig egyszerűen kiváltja majd az eddigi Beats csatornát.

Ha már itt tartunk: a hírek szerint az Apple hamarosan befejezi a saját fejlesztésű set-top-box újabb generációjának fejlesztését. Tavaly ősszel a vállalat úgy tervezte, hogy mostanra elérhető lesz az új modell, azonban a tartalomszolgáltatókkal a vártnál lassabban folynak a tárgyalások, így valójában még mindig nem tudni, hogy mikor lesz elérhető az Apple TV, de elképzelhető, hogy ősszel akár ehhez is hozzájuthatunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Patrik9213 - 2015.03.06. 15:34

    Azt nem tudni, hogy újabb macbook pro mikorra várható? 2016?

  2. Unbelievable - 2015.03.09. 07:39

    Maradjunk a spotifynál. Macbookot én is akarok venni.

Szólj hozzá Te is!