iPad Pro: Gyorstöltés, USB port – viszont csak szeptemberben jön

Skarp 2015.03.05. 17:51 Apple, iPad, Kiemelt hírek 0 db 963

A legújabb pletykák szerint az Apple USB 3.0 portot tenne az új, nagyméretű iPad-re. Sajnos viszont mivel a kijelzők terén beszállítói gondjai támadtak, jó eséllyel csak ősszel érkezhet meg a nagyképernyős tablet. Pletykakörképünkben most az iPad Pro-ról írunk.

ipad_pro_kiemelt

A Wall Street Journal szerint a gyártás már valóban a láthatáron van, ahogy korábban gondoltuk. Azt is írják, hogy az Apple még nem döntötte el, milyen legyen a végleges dizájn és még ülnek a terveken. A WSJ forrása szerint Cupertino USB 3.0-ás port beépítését fontolgatja, bár az Apple-től erősen kétséges, hogy ennyire utolsó utáni pillanatban változtatnának a dizájnon. Az iPad 2010-es piacra dobása óta egy csatlakozót használ töltésre, szinkronizálásra és adattovábbításra (először a 30-pinest, majd a Lightningot – mindkettő saját szabvány).

A hírek szerint gyorstöltést lehetővé tevő technológiákon is agyalnak: a cél az iPad töltési idejének megkurtítása, ami nyilván fontos aspektus, ha tisztán munkacélokra optimalizált eszközzel terveznek. A forrás szerint az is előfordulhat, hogy egér és billentyűzet csatlakoztatására is lesz lehetőség, az előbbit mi azért erős fenntartásokkal kezeljük. Ming-Chi Kuo még korábban jelentette, hogy értesülései szerint stylus is jár majd a nagy eszközhöz, ezzel együtt már kissé zavarosnak tűnik a helyzet – mi inkább Kuonak hinnénk. Az is előfordulhat, hogy a perifériák csatlakoztatása érdekében több Lightning port lesz majd a készüléken: mi is inkább efelé hajlunk.

Eközben a Bloomberg (szintén belsős forrásokra hivatkozva) azt írja, hogy bár 2015 első negyedévére tervezték a Pro gyártásának beindítását, a 12,9 hüvelykes panelekből hiány van, így kénytelenek szeptemberig csúsztatni a rajtot – ez alapján inkább 2015 Q4, vagy 2016 Q1 lehet a debüt potenciális időszaka. Pletykák szerint egyébként a készülék extra hangszórókkal érkezne (köszönhetően a nagyobb helynek) így landscape módban akár sztereó hangzásra is lenne lehetőség. Ezek az értesülések egyébként egybecsengenek Tim Cook korábbi nyilatkozataival, hiszen ő akkor azt mondta, nem lesz nagy változás a táblagépek háza táján 2015 első felében, az utána következőkkel és a tablet jövőjével viszont nagyon lelkesnek tűnt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!