Az Apple Maps a jövőben a rossz térerejű utakat is segítene elkerülni

Sloan 2015.03.05. 14:26 Apple, iOS 0 db 186

PjQNV

Az iPhone gyártója újonnan bejegyzett szabadalmával egy igazán hasznos funkció kidolgozásába fogott, amely segítségünkre lehet, ha éppen mobilnettel terveznénk utazásunkat. Az USPTO engedélyével az Apple megkezdte az útvonalak analizálását egy olyan algoritmus alkalmazásával, mely figyelembe veszi a térerő erősségét az út mentén.  Más szóval, mivel az iPhone összegyűjti és méri a térerővel kapcsolatos adatokat és a felhasználók névtelenül megosztják ezeket az Apple-lel, kiszámítható lesz a Maps-ben, hogy mely utak rendelkeznek jobb vagy rosszabb térerővel.

Így elkerülhetjük, hogy térerő nélküli helyen kössünk ki, ahol átmenetileg le kell mondanunk a telefonálásról, a Siri-ről, az iTunes rádió és a Beats Music használatáról is. CarPlay felhasználóként például nagy problémát jelenthet a Siri-ről való lemondás. Az új megoldás az akkuidőt is növelheti, mivel gyenge térerejű helyeken értelemszerűen jobban merülnek az eszközök. Mindez nem csak az autósok, de a gyalogosok és a biciklisek számára is hasznos lehet. Érdekesség, hogy a szabadalmi kérelmet már 2012-ben, az Apple Maps bemutatásának évében benyújtották. Az új funkció megjelenhet az Apple Car-ban vagy akár a Maps CarPlay-es frissítéseként is. Persze a szabadalmi eljárások lefolyását figyelembe véve a tervek igencsak képlékenyek.

Bár nyilván Észak-Amerika egésze más, és akár egy Oroszország méretű országban is hasznos lehet az ilyesmi, de ti tényleg inkább kerülőutat választanátok a térerőmentes zónák elkerülése érdekében? Nem hiszem.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!