Saját mobilszolgáltatót indít a Google

Skarp 2015.03.04. 14:18 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 222

google_carrier

Arról, hogy a Google és az Android helyzete nem túl rózsás, többször is írtunk már. Arról viszont nem tudtunk eddig semmit, hogy milyen menekülőútvonalakkal terveznek, ha a trendek nem fordulnak meg. Ezek egyike lehet egy saját mobilszolgáltató elindítása, ami a hírek szerint a Google új terve. Nem a semmiből kezdené felépíteni az infrastruktúrát, hanem pl. az itthoni Tesco Mobilehoz hasonlóan virtuális szolgáltatóként jelenne meg a piacon.

Sundar Pichai a cég ezzel kapcsolatos terveiről még a Mobile World Congress keretein belül számolt be. Pichai úgy fogalmazott, azért kínálnak mobilszolgáltatást, hogy külső korlátozás nélkül kísérletezhessenek az új Android-os funkciókkal. A Google így szabadabban rendelkezhetne az adatforgalmi díjak és csomagok fölött, az előre megszabott méretű csomagok helyett akár forgalomarányos fogyasztási konstrukcióban is. Végső soron ez jó hír az Észak-Amerikában élőknek, hiszen ez jó eséllyel a Verizont, az AT&T-t és a Sprintet is jobb csomagok kínálására inspirálhatja. A T-Mobile agresszív új árazásai miatt már amúgy is látható pozitív irányú elmozdulás a szegmensben, amit tovább gyorsíthatna a Nexus piacra lépése.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Laaaca - 2015.03.04. 14:47

    Szeretnék olyan “nem túl rózsás helyzetben” lenni mint a google… :)

  2. Dred - 2015.03.04. 14:57

    Tényleg érdemes lenne a realitás talaján maradni. Naponta temetitek a Google-t és a Samsungot, holott erről szó sincs. Milliárd dolláros óriáscégekről beszélünk.

  3. Pepe - 2015.03.04. 22:24

    Majd visszanyal a fagyi, és lehet temetni az Apple-t is. A Google meg egy pöpec cég, legjobb kereső, legjobb térkép, stb.

Szólj hozzá Te is!