Elég Apple Watch-szerű az új Pebble Time Steel

UP 2015.03.04. 16:29 Apple, Apple Watch 1 db 478

apple-watch-vs-pebble-time-steel-970-80_1_640x400

Egy héttel azt követően, hogy a Pebble bemutatta a színes-képernyős változatát a népszerű okosórának, a Pebble Time-nak, most bejelentették a rozsdamentes acélból készült típust is (Pebble Time Steel). A fém változat elérhető ezüst, fekete és arany kivitelben. Kérdéses, hogy honnan kapta a cég az ihletet. Az új változat 299 dollár kezdőáron lesz megvásárolható, ami 100 dollárral több, mint az eredeti verzió, viszont még így is 50 dollárral olcsóbb, mint a műanyagpántos Apple Watch.

Az új szerkezet akkumulátorának időtartamát 7 napról 10-re növelték a cég elmondása szerint, mindezért 1 milliméterrel vastagabb tokozást kell tolerálnia a júzereknek. A megjelenést júliusra tervezik. A Pebble megnyitotta az utat más cégeknek is, hogy okosszíjjakat tervezzenek az órához, melyek beágyazott érzékelőkkel még több funkciót láthatnának el. Ilyen lehet a szívritmusmérő, a GPS, illetve a további extra elemek, hogy tovább növeljék az üzemidőt. Bár az Apple Watch arany változata jóval többe fog kerülni és az akkumulátor élettartama is rövidebb lesz, de feltehetőleg – az új vetélytárs megjelenésével – kevesen fognak változtatni a korábbi terveiken.

Eközben érkezett a hír, hogy még meg sem jelent, de az Apple Watch már meg is kapta a rangos iF Design Award formatervezési díját, ami nem meglepő, hiszen szinte az összes Apple termék nyert már egyet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Yeti - 2015.03.08. 05:01

    A pebble óráit összes sem lehet hasonlítani az iwatch-al.. Mert annál az sokkal jobb

Szólj hozzá Te is!