Az iPhone-é a piac bevételeinek 89 %-a – az Android sose látott mélyponton

Sloan 2015.02.27. 15:11 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 680

Az utolsó negyedévben az iPhone vitte az okostelefonpiac profitjának rekordot jelentő 89 százalékát, ami szinte magával hozta, hogy az ünnepek alatt az Android elérte fennállása mélypontját.

apple_89

A mobiloperációs rendszerek profitjainak megoszlásáról alkotott legújabb statisztikákat a Strategy Analytics adta ki tegnap. Az okostelefonok szegmensének bevételei 2014 negyedik negyedében elérték a 21 milliárd dollárt, ami 31 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest – ez nagyrészt az Apple-nek köszönhető. A növekedést a népszerű iPhone 6 és 6 Plus eladásai hajtották elsősorban, mely az iparág nyereségének nagy részét megkaparintotta. Eközben az Android rekordmélységbe zuhant, az okostelefon bevételek mindössze 11%-os globális részesedésével.

Az Apple szelete már a 2013-as év vége óta nőtt – akkoriban az iOS és az iPhone 71%-os részesedéssel bírt. Az Apple bevételei 11,4 milliárdról 18,8 milliárd dollárra nőttek egy év alatt, míg az Android 4,8 milliárdról 2,4 milliárd dollárra esett vissza ugyanebben az időszakban. A versenytársak – a Microsoft és a BlackBerry, stb. – sem a 2013-as, sem pedig a 2014-es ünnepi időszakban nem tett szert jelentős nyereségre.

“Az Apple prémiumtermék stratégiája és logisztikája rendkívül kifizetődőnek bizonyul.” – mondta Neil Mawston, a Strategy Analytics ügyvezető igazgatója. “Az Android gyenge profitabilitása miatt a Google feje is fájhat – ha az olyan okostelefon-gyártók, mint a Samsung vagy a Huawei, képtelenek rendes profitot hozni az Androidos ökoszisztémával, akkor kénytelenek lesznek alternatív platformok után nézni, mint például a Microsoft, a Tizen vagy a Firefox.”

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!