A Watch vízálló lesz, az Apple Pay év végén jöhet Európába

Sloan 2015.02.26. 14:28 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 1 db 497

Az iGen nevű francia website arról számolt be, hogy Tim Cook a berlini Kurfürstendamm Apple Storeban azt mondta, állandóan hordja Apple óráját, “még a zuhany alatt is”. Az Apple korábban említést tett cseppállóságról és kijelentette, hogy az óra lelkét jelentő S1 modul teljesen védve van, tömítéseken is javítottak, azonban ennek gyakorlati jelentéséről most hallunk először.

applewatch-water-640

Miután tavaly bemutatták egyébként még az Apple szóvivői is azt állították a sajtónak, hogy az Apple Watch cseppálló: bírja a kézmosást, az esőben viselést és az erős izzadást is, de akkortájt nem tartották elég jónak a tömítést ahhoz, hogy mondjuk úszni mehessünk vele vagy tusolni. Ez arra utal, hogy azóta javítottak az eszközön.

Cook a sokak számára neuralgikus pontnak számító akkuidővel kapcsolatban is megszólalt: csak esténként veszi le, tölteni, ami összevág azzal, amit a cég mondott szeptemberben. Persze ehhez nem ártana tudni azt sem, hogy Tim Cook mennyire aktív felhasználó – bár egy vezető techcég CEO-jaként gyaníthatóan igazi poweruserrel van dolgunk. Tim még arról is beszélt egy keveset, hogy idővel még több, fogyatékkal élők számára használható funkciót terveznek a készülékhez adni.

Kevésbé jó hír, hogy az Apple nem igazán kapkodja el az Apple Pay európai indulását, és bár tegnap beszámoltunk arról, hogy a Visa tokenizációs lépésével újabb elméleti akadály omlott le a szolgáltatási európai debütje előtt Cook most azt mondta, hogy a cég célja “az év vége előtti” elindulás – ennél pontosabbat nem volt hajlandó megjelölni. Mindazonáltal az Apple Kanadára már márciusban kiterjesztené a mobil fizetési rendszert.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. aggressor - 2015.02.26. 23:18

    de egy igazi órának ami vízálló annak évente szükséges egy nyomáspróba, úszásra, viziisportokra 10 bártól alkalmasak.ezt biztosan nem fogja tudni. tehát nem is nevezhető így sportórának. ez csak gagyi marad így is.

Szólj hozzá Te is!