Egy fejlesztő részben iOS-kompatibilissá tette az Android Wear-t

Skarp 2015.02.23. 17:24 Apple, iOS 3 hozzászólás 774

Tudjátok miért? Hogy iOS notifikációkat jeleníttessen rajta. Az Android Wear nem egy rossz platform, de ha iOS felhasználó vagy akkor az Apple Watch lesz az egyetlen opciód jó ideig. Bár a Google és az Android platform zászlajára tűzte a nyílt szoftver ügyét, a mai napig nem sikerült nekik sem előhozakodni egy olyan Android Wear verzióval, ami iOS-kompatibilis – és nem is tűnik úgy, hogy ilyesmi a közeljövőben megvalósulna.

Persze ez nem jelenti azt, hogy mások nem tehetnek az ügy érdekében. Mohammad Abu-Garbeyyeh kicsit meghekkelte az Android Weart, hogy legalább a notifikációkat megkapja iOS eszközökről – és még csak jailbreakelni sem kell a készülékünket hozzá. A leírás alapján hasonlóképpen működik, mint a Pebblenél, az Apple hivatalos API-ján keresztül küldi a figyelmeztetéseket a Bluetooth LE segítségével. Míg iOS oldalon nem nagyon túrkált bele a rendszerbe, az Android Wearnek egy módosított verziója fut az órán. Abu-Garbeyyeh még videót is posztolt róla:

Persze a notifikációk megoldása csak az első lépés az Android Wear eszközök iOS-kompatibilitása felé. Ahhoz, hogy az eü-adatok szinkronizálása, az appok, a Google Now és hasonlók működjenek, nagyobb beavatkozásra lenne szükség és valószínűleg egy jailbreakre is, úgyhogy aki már futott volna a boltba egy Motorola Moto 360-asért, az jobb, ha előtte még egyszer átgondolja a vásárlást. Mi azért személy szerint inkább megvárnánk az Apple Watch-ot.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Anti - 2015.02.24. 17:26

    azt az üzenet ikont hogy lehet beállítani hogy így ugráljon??

  2. M4RC41 - 2015.03.04. 18:28

    Először is jailbreak szükséges hozzá, és egy “BounceNotify” nevezetű tweaket kell telepíteni Cydia-ból ahhoz, hogy be tudd állítani. :)

  3. Anti - 2015.03.07. 13:01

    Köszi a választ,de a cikkben az áll,hogy jailbreak sem kell a kapcsolathoz! Ezért érdekes így :)

Szólj hozzá Te is!