Most az A123 Systems perli az Apple-t

Skarp 2015.02.19. 19:05 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 286

a123

Az Apple öt kulcsszerepet játszó mérnököt csalogatott át június óta az akkumulátorgyártótól. Az A123 állítása szerint ezek leszerződtetések sértik a korábbi, direkt ilyen esetek megelőzését célzó egyezményeiket, amik azt hivatottak megakadályozni, hogy a munkaerő a versenytársakhoz szerződhessen. Az öt alkalmazottból három PhD-vel rendelkező projektvezető volt, akik új akkutechnológiák kifejlesztésén dolgoztak.

Miután ők elhagyták az A123 sorait a cég képtelen volt megfelelően kvalifikált vezetőket és kutatókat találni a helyükre, így az általuk vezetett projektek elakadtak. A cég a dolgozók benti gépeit átnézve az Apple fejvadászainak leveleit találták meg, amiből arra a következtetésre jutottak, hogy az alkalmazottakat átcsalták és nem maguk jelentkeztek a nyitott ajánlatokra. Pert indítottak tehát az Apple ellen tisztességtelen verseny, az alkalmazottaik ellen pedig szerződéseik megsértése okán.

Ha a cég neve nem csengene ismerősen: az A123 Systems korszerű energia- és akkutechnológiák fejlesztésével foglalkozik, többek között járművekbe. Ez a mostanában keringő pletykák fényében különösen érdekes fejlemény.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Boxoló - 2015.02.19. 23:49

    No ès mi lesz a bünti? Szòbeli ejnye-bejnye meg pènz büntetès… Vagy kötelezik ôket, hogy menjenek vissza dolgozni…

  2. Apples - 2015.02.20. 13:21

    Boxoló, természetesen tisztan csak penz!

Szólj hozzá Te is!