Zane Lowe egy Apple állásajánlatért hagyja ott a BBC Radio-t

Sloan 2015.02.16. 13:01 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 166

A BBC Radio egyik legnépszerűbb zenei műsorvezetője és lemezlovasa márciusban otthagyja a híres rádiót és az Apple-nél folytatja pályafutását – hogy pontosan milyen pozíciót tölt majd be, egyelőre nem nyilvános.

11836-5229-_81010823_bbc_zane2-l

Zane Lowe, aki 2003 óta vezette a BBC Radio 1 nagy népszerűségnek örvendő esti műsorát, március 5-én távozik – jelentette be a BBC. Lowe egy igazi zenei ízlésformáló, aki műsoraában olyan művészek és bandák pályájának elindulásában is közreműködött, mint Adele, Ed Sheeran, az Arctic Monkeys vagy a Gnarles Barkley.  Számos díjat nyert, mint DJ és 2015-ben Grammy-díjra is jelölték Sam Smith, In the Lonely Hour c. rendkívül sikeres albumának producereként. Igazi presztízs, ha valakinek az ő showjában debütálhat a zenéje.

A Lowe lépésének jelentőségét az Apple zenei ambícióival kapcsolatos, egyre szaporodó hírek adják. Az iPhone gyártója állítólag már nem éri be a zenei forgalmazó státusszal, ehelyett sokkal komolyabb szerepre törekszik a zeneiparban. Miközben még nem nyilvános, hogy Lowe pontosan mit is csinál majd az Apple-nél, a cég nagy hangsúlyt fektetett a zenei részlegre, különösen a Beats Music megszerzése és ennek alapítói, Jimmy Iovine és Dr. Dre átcsábítása óta.

“Van egy előfizetéses zenei szolgáltatásunk, ami úgy véljük az első tényleg igazán jól működő ilyen szolgáltatás.” – nyilatkozta Tim Cook. “Korán felismerték az emberi részvétel fontosságát. A technológia önmagában nem elég – a kettő házassága által születhet csak valami igazán nagyszerű és egyedül ezáltal kelthetünk olyan érzéseket az emberekben, amilyeneket szeretnénk.” Kiváncsiak lennénk, hogy vajon miféle munkát végezhet majd. Vajon a Beats Music, vagy az iTunes Radio új verziójában játszik szerepet? Zenei kurátorkodik majd? Esetleg műsort vezet? Hamarosan úgyis megtudjuk – mi valami Trent Reznoréhoz hasonló pozíciót képzelünk el neki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!