Piper Jaffray: Az Apple TV lehet az őszi lineup sztárja

Sloan 2015.02.13. 12:10 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 343

Gene Munster, a Piper Jaffray elemzője, aki egyébként már régóta hangoztatja, hogy ideje lenne ráncfelvarrni, gatyába rázni az Apple tévét, csütörtökön azt nyilatkozta, hogy szerinte egy jól kipofozott Apple TV központi helyet foglalhat el a cég ősszel részben egészen biztosan megújuló termékkínálatában. Munster úgy véli folyamatban van egy tökéletesített TV set top box fejlesztése. És ki tudja, talán egy tévékészülék is érkezik majd az Apple-től a közeljövőben – ehhez fontos lépés lehet a médialejátszó fejlesztése.

11760-4924-overview_whatis_hero_2x-l

A következő generációs Apple TV-n található, frissített hardver és szoftver, Munster szerint alkalmassá teszi majd az eszközt az eddigi tartalmak mellett játékkonzolos felhasználásra és HomeKit támogatásra is. Tartalom tekintetében, Munster a Sling TV-t hozta fel példának, ami a Dish új, web-alapú, 20 dolláros havidíjú televíziós szolgáltatása. A Sling megjelenése az elemző szerint jól jelzi, hogy a tartalomelőállítók elkezdtek máshogy gondolkozni a kábeltévéről és annak jövőjéről.

Munster friss jelentésekre hivatkozva állítja, hogy az Apple már régóta folytat tárgyalásokat tartalomszolgáltatókkal, egy a Sling TV-hez hasonló saját szolgáltatás fejlesztése és mielőbbi elindítása érdekében. “Úgy gondoljuk, az új tartalomszolgáltatás egyszerre rajtolhat a korszerűsített Apple TV-vel az egyik őszi esemény során, akár az új iPhone és iPad mellett. Úgy hisszük, hogy az új Apple TV és/vagy a tartalomszolgáltatás, az Apple 2015-ös újításainak egyik fő ága lehet – mivel meggyőződésünk, hogy mivel az iPhone S frissítési ciklusú lesz nem várható nagyobb újítás, és nagyobb képernyőt kivéve, nem lesz sok újdonság az iPad-en.” – mondta Munster.

A Piper Jaffray főelemzője állítja, hogy a HomeKit-tel az Apple TV a felhasználás és az okosotthon középpontjába kerülhet: különösen amiatt, hogy az iOS 8 “Hey Siri” funkciója itt is alkalmazható lenne, aminek segítségével a felhasználók otthonukban kényelmesen irányíthatnák hangjukkal a készüléket és a hozzá kapcsolódó eszközöket. A Munster által régóta várt Apple TV megjelenését már legkorábban is csak 2016 elejére jósolja. Szerinte addig vár majd az Apple a teljesen kidolgozott HDTV piacra dobásával, míg a funkciókör biztos lábakon nem áll.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

 1. jani_ka - 2015.02.13. 22:24

  Az Apple kivárja a HDTV-ét 4K 5K 8K most
  UltraHDTV LG OLED 2015 már egy éve
  van Amiban Laser TV itt nyoma sincs
  hol van a fény az alagut végén ?
  Az Apple tudja ??

Szólj hozzá Te is!