Így manipulálják Kínában az app-értékeléseket

Skarp 2015.02.12. 15:20 Apple, iOS 1 db 427

iphonehekk

Az eredetileg a kínai Facebookra, a Weibora feltöltött kép eredeti képaláírása szerint egy “keményen dolgozó App Store értékelés-manipulációs alkalmazottat” ábrázol. A képen egy ázsiai nő látható a vastag kabátból és a keze köré csavart takaróból ítélve meglehetősen mostoha, hideg munkakörülmények között, egy nagyjából száz iPhone-t tartó fapanel előtt. A kép háttere és a piaci igények alapján valószínűleg nem ő az egyetlen ilyen, ami felveti a kérdést, mennyire hihetünk az appok értékeléseinek. A hölgy tehát értékeléseket hamisít, illetve jó eséllyel le- és föltelepítgeti az alkalmazásokat, megpörgetve ezzel a letöltésszámlálójukat is.

A jelenség persze nem ismeretlen és az Apple hosszú ideje szenved a visszaszorításával. Nem kell sokat keresgélni a neten, hogy olyan szolgáltatások találjunk, ahol némi pénzmagért cserébe némi felhajtóerőt kínálnak a fejlesztők alkalmazásainak, letöltések és ötcsillagos értékelések formájában. Vannak oldalak, ahol heti 65 ezer dollárért az App Store Top 10-ben tartják bárki alkalmazását hét nap erejéig – írja a Cult of Mac. Emiatt persze az illegális módszerektől tartózkodó fejlesztők jogosan kiakadtak és ha a kép tényleg valódi, jó eséllyel újabb intézkedések jöhetnek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Joci - 2015.02.12. 18:43

    Egy kérdés. Ha én már 1x letöltöttem a programot és mondjuk hetente-havonta letörlöm majd újra felrakom az nem 1db letöltésnek számít összesen? Persze értelemszerüen egy adott ID-n. Szerintem ennek így lenne értelme. Ha nem így számolják akkor azért lehet befolyásolni a letöltési számokat illetve a hozzászólásokat.

Szólj hozzá Te is!