Intel: Az Apple kénytelen velünk dolgozni!

UP 2015.02.11. 18:15 Apple, Mac 1 db 350

stacysmith_kiemelt

2005-ben Steve Jobs bejelentette, hogy Intel processzorokra váltanak a Mac gépeknél a korábbi IBM-es PowerPC CPU-k helyett. Ez akkoriban sokkolta a közvéleményt, mivel Intel chipek dohogtak az Apple akkori legnagyobb vetélytársa, a Microsoft gépeiben is. Mivel az IBM és az Apple nem volt képes elég jó CPU-k előállítására, az Apple tulajdonképpen kényszerből a választotta a piacvezetőt.

Mostanra közel 10 éves partneri kapcsolatban áll a két cég egymással, ám egy mostanság közkeletű elmélet alapján az Apple hamarosan képes lesz olyan chipeket gyártani, amik elég erősek lesznek az olyan gépek hajtásához, mint pl. a MacBook Air. Így házon belül zajlana a tervezés, pont úgy ahogy az már az iPhone-nál és az iPad-nél működik. Ez utóbbi esetben jelenleg az ARM komponenseire alapozva alkotják meg saját egyedi chipjeiket, amiket aztán olyan gyártókkal gyártatnak le, mint a TSMC vagy a Samsung.

Ráadásul mostanság azt híresztelik, hogy az Intelnek a tervezettnél tovább tart az új chipek piacra dobása, ami az Apple számára azt jelenti, hogy várnia kell a processzorgyártóra az olyan új gépek bemutatásával, mint a szupervékony új MacBook Air. Stacy Smith az Intel pénzügyi igazgatója cáfolta ezeket a pletykákat, s hozzátette, hogy annyival jártak és járnak a piac többi szereplője előtt, hogy az Apple számára nem áll nyitva más lehetőség, mint az Intel chipek használata. Csak aztán nehogy hoppon maradjanak.

Cupertino tehát vagy tovább használja az Intel processzorokat gépeihez vagy vállalja a kockázatot, hogy az új Mac-ek sokat veszíthetnek teljesítményükből.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Krisz i5 - 2015.02.12. 09:03

    Az Intel jól beszél, nincs komoly konkurencia. Mindig is ők gyártották a legjobb chipeket, és ha az Apple saját chipekkel akar dolgozni, akkor komolyan össze kell magát szednie és elcsábítania nagy koponyákat az Inteltől.

Szólj hozzá Te is!