Az Apple versenyre kelne a Teslával?

UP 2015.02.10. 16:13 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 243

mush-elon-tesla-motors_640x400

Sokak meglepetésére az Apple állítólag egy autókkal kapcsolatos projekten dolgozik, ami beszámolók alapján túl érdekesnek tűnik ahhoz, hogy a kiszemelt, átcsalogatásra kiszemelt dolgozók passzolják a lehetőséget. Egy új újságcikkből kiderül, többen várakoznak a Tesla alkalmazottjai közül arra, hogy a projekt elindulhasson és oldalt válthassanak. “Az Apple legutóbbi projektje túl izgalmas ahhoz, hogy bárki nemet mondjon rá” – mondta egy meg nem nevezett Apple alkalmazott a BusinessInsidernek. “Azt hiszem, ez meg fogja változtatni a piacot és ha a Tesla nem figyel, könnyen lehet, hogy futnia kell a pénze után.”

További részletek nem kerültek még nyilvánosságra, és az pontosan még nem világos, hogy miként fog az Apple versenyre kelni a Teslával. A cikk szerint az Apple tovább nyomulna az autóipar területén, és esetünkben a CarPlay továbbfejlesztett verzióját várhatjuk, ami több járműfunkciót irányítana mint a jelenlegi verzió. Ez azonban nem jelentene frontális háborút a Tesla elektromos autós bizniszével. A napokban már az a pletyka is felreppent, hogy az Apple komplett autó fejlesztésén dolgozik (a vállalat társalapítójáról, Steve Jobsról az a hír járta, hogy érdeklődést mutat ez iránt), de ez elég valószínűtlennek látszik, ahogyan az is, hogy az Apple önvezető járműtechnológián dolgozik – erről a területről köztudott, hogy a Tesla már igen aktívan kutatja.

Az egymásnak ellentmondó pletykák közepette, egyre szaporodnak rejtélyes érzékelőkkel ellátott, Apple neve alatt futó furgonok az utóbbi hetekben. Felbukkantak az ország különböző pontjain, de ezek jó eséllyel az Apple Maps új funkcióihoz gyűjtenek adatokat szenzoraikkal. Miközben az Apple céljai nem világosak etéren, a vállalat komoly erőfeszítéseket tesz a Tesla szakembereinek átcsalására. Annak ellenére, hogy 250 000 dolláros szerződéskötési bónuszt és jelentős fizetéseket ajánlanak, eddig viszonylag kevés embert késztettek ezen ajánlatok a váltásra. “Az Apple nagyon igyekszik dolgozókat toborozni tőlünk” – mondta a múlt héten Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója, majd hozzátette: “De ezidáig nagyon kevés embert sikerült megnyerniük.”

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!