Mactörtént: Hogyan szivárgott ki majdnem az iPhone létezése?

Skarp 2015.02.09. 17:11 Apple, Kiemelt hírek, Mactörtént 0 db 585

iphonelebukas_kiemelt

Amikor az Apple 1999-ben megvásárolta az iPhone.org domaint pletykahullám söpört végig az Apple körül már akkor is kiépült, de akkoriban még jóval kisebb sajtó-ökoszisztémán. Bár az erről szóló cikkek és posztok száma idővel csökkent, a megjelenésig hátralevő 8 évben azért rendszeresen előkerült. A Business Insider egyik tudósítójának a fejlesztésben részt vevő egyik mérnök mesélt egy érdekes esetről, amiben majdhogynem nyilvánosságra került az iPhone létezésének ténye még a hivatalos bemutató előtt. A dolog pikantériáját az adta meg, hogy majdnem-szivárogtató nem más volt, mint az Apple atyaúristene, alapítója Steve Jobs.

Történt ugyanis, hogy nem sokkal a hivatalos bemutató előtt, a legnagyobb titoktartás közepette folyó a fejlesztés hevében égett mindenki. A 2007-es MacWorld egyre inkább közeledett és a telefon egy korai verziójának Wi-Fi-jével még mindig akadtak problémák. Mivel időszűkében álltak, egy egész csapat idegesen és kapkodva vonult ki Steve házához, ami vastag falai és Wi-Fi senkiföldje jellege miatt tesztelésre ideális terep volt. Miközben gőzerővel hajtott mindenki, hogy időben kész legyenek, egyszercsak csöngettek – az ajtóban a FedEx csomagküldő egyik kézbesítője állt. Mivel Steve lakásában voltak és az ő nevére szólt, neki kellett átvennie a csomagot, ő pedig könnyed léptekkel kibattyogott a bejárathoz és míg a fickóval beszélt, a kezében levő iPhone-t lezserül a háta mögé rejtette.

Miután megtörténtek a formaságok, a kézbesítő távozott, Steve pedig mintha mi sem történt volna, tette tovább a dolgát, mindezt a teljes, hófehérre sápadt fejlesztői csapat tekinteteinek össztüzében. Bár ez nem tűnik akkora dolognak, biztos mindannyian olvastatok arról, milyen lehetetlenül komoly biztonsági előírások közepette zajlott a fejlesztés. Szabad eget a készülékek és alkatrészeik csak speciáli védődobozokban láthattak (ha élhetek ilyen képzavarral), így nem csoda, hogy a többség szíve kihagyott egyet-kettőt a fentebbiek láttán. Amekkora erőfeszítéseket tett a cég a projekt titokban tartására, annak fényében komoly felelőtlenségnek tűnik ez, még magától Steve-től is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!