Komoly egészségügyi kutatásokra utalnak az új álláshirdetések

Sloan 2015.02.09. 15:28 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 385

applewatch_biometria_kiemelt

Az egészség- és fitneszfókuszú Apple Watch közelgő indulásával, az Apple tovább folytatja belső kutatócsoportjának bővítését. A kutatások középpontjában az emberi test analizálása áll, egy teljesen új irányt nyitva ezzel a techóriás számára. Ezen a héten az Apple érdekes álláshirdetést tett közzé “Emberi tényezők antropometria mérnök/kutató” pozícióra – jelentette az AppleInsider. Az antropometria az emberi test méreteivel és arányaival foglalkozó tudományág.

Bár még nem tudni, hogy pontosan milyen célt is szolgál majd a pozíció, valószínűleg az iOS 8-as Health applikáció és a hamarosan érkező Apple Watch további fejlődését segíti majd az egészség és fitnesz területén. A felhívás külön kiemeli, hogy a jelentkező biometriai analízissel foglalkozna; tehát olyan technikákkal dolgozna, melyek a test alaki jellegét használva alkalmasak egy személy pontos azonosítására. Az álláshirdetésre olyan jelentkezőket várnak, akiknek van tapasztalata a 3D-s szkennerberendezések és digitális mozgásrögzítő technológiák használatában is. Szintén elvárás az adatgyűjtésben és antropometriai illetve biometriai mérések analizálásában való jártasság.

Az Apple hirdetése nem meglepő a viszonylag újkeletű, a viselhető eszközök piacára vezető irányvonal fényében. A beépített pulzusszámlálójával, gyorsulásmérőjével, és egyéb szenzoraival az Apple Watch napi viselése során képes lesz folyamatos feedback-kel szolgálni a felhasználók egészségi állapotát és fittségét illetően. Ami a biometriát illeti, az Apple eddig is teljes bizonyossággal azonosította felhasználóit a Touch ID használatával, mely az iPhone-okon és iPad-eken már megtalálható. Az Apple Watch azonban még ennél is újabb és sokrétűbb lehetőségeket nyújthat majd a jövőben a biometriai biztonság terén.

Az Apple Watch tavaly őszi bemutatása előtt a cég óriási felvételi hullámba kezdett a fitnesszel és orvostudománnyal kapcsolatos állások terén, leginkább orvosi kutatásokra kerestek embereket. Felvették például a híres alváskutatót, Dr. Roy J.E.M. Raymannt, az alvási szokások és pihenési hatékonyság szakértőjét. A cég további kulcsfontosságú biometriai szakértőket is alkalmazott, a véroxigén szaturáció, a vércukorszint, légzés, testhőmérséklet, stb. mérésének kutatására – jóval túlmutatva ezzel az alapvető pulzusmérésen és mozgásérzékelésen.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. strucc007 - 2015.02.09. 19:53

    Az utolsó bekezdés utolsó mondata lehetne a minimum elvárás az okosórával kapcsolatban.

  2. Joci - 2015.02.10. 13:06

    Ha a cukormérést meg tudnák valósítani egy ilyen órával….. Akkor az akkora sikerre számíthatna mint a ház…. Azt garantáltan nem csak az apple hívők vennék ,hanem nagyon nagyon roppant módon sok cukorbeteg( több tízmillió ember), aki napi szinten többször szúrják az ujjukat az eredmény miatt…. Amelyik cég ezt meg tudja csinálni az milliárdos forgalmat fog csinalni a cégének….dollárban természetesen :-))

Szólj hozzá Te is!