Februári repülőtúra az épülő Apple Campus felett

UP 2015.02.09. 18:58 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 717

Az Apple hatalmas volumenű építési projektje rohamtempóban halad, szépen kezd alakot ölteni az “Anyahajó”. Jelenleg betonelemeket illesztenek egymásba, ez szolgál alapúl az acélszerkezetnek. Az első hatalmas parkolóház hamarosan elkészül, és a korábbról még meglévő épületeket lebontották, hogy helyet adjanak a második szakaszban felépítendő kutatási-fejlesztési központnak.

ring_februar_kiemelt

Alig egy hónapja, december végén láthattunk képeket-videókat utoljára az Apple Campus 2 építéséről, ami azóta is sikeresen tartja magát a szoros ütemtervhez. Betonlemezek fedik az Anyahajó alapzatát, ami valószínűleg további mélygarázsoknak ad majd helyet, s csatlakozik egy olyan alagútszerkezethez, ami a jövőben kiválthatja a Pruneridge sugárutat, ami azelőtt keresztülhaladt a területen. Az új földalatti úttestről az autósok behajthatnak majd a két földfelszíni, négyemeletes parkolóépületbe, amik közül az egyik már majdnem teljesen kész, a napelemekkel fedett tetőt leszámítva. Ez elég nagy fegyvertény, ha azt nézzük, hogy szeptemberben kezdődött az egész projekt, az objektum építése pedig csak októberben.

Az Apple 2013-ban kezdte lerombolni az egykori Hewlett Packard Pruneridge Campus épületeit, s januárban a földdel tették egyenlővé a Ridgeview Court 1-et is. Ezt a két épületből álló komplexumot az Apple irodaházként használta. Decemberben az AppleInsider exkluzív riportban számolt be az Anyahajó a közelben található prototípusépületének eltávolításáról. Mindkét szerkezet látható még az Apple Maps aktuális Flyover modelljeiben, de a valóságban már üres a terület. Itt látható a drónnal készült videó.

A vállalat az építési munkálatok ellenére is tovább működtet nyolc irodacsoportot is legalább négy másik irodaházzal egyetemben, és akkor még nem esett szó a két nagy irodarészlegtől a Vallco Parkway-en, mely a 280-as autópályától délre fekszik. Ezek közül az épületek közül mindegyik Santa Clara szomszédos városának a határától nyugatra fekszik, Cupertinón belül. Az újonnan lerombolt Ridgeview Court 1 északi oldala, az Apple földalatti nagyterme mostanság ölt alakot egy köralakú szerkezet formájában, amit a nagy gödör északi részén belül építenek. Az építési engedélyek tanúsága szerint az előadóterem-komplexum körülbelül 161 millió dollárba fog kerülni.

new-render-of-life-inside-apples-spaceship-campus-campus-2

Ez a terület egy 120 000 négyzetméteres nagyságú, 1000 férőhelyes auditóriummal fog rendelkezni, lesz konyhai szekció és egy nagy előcsarnok is. Szeptemberben itt még csak egy sekély gödör volt, szóval látványos a haladás itt is. A végső építési engedélyt és ezzel a zöld lámpát az építésre alig több mint egy évvel ezelőtt kapták meg, az Apple Campus 2 munkálatai pedig szemmel láthatóan elég gyorsan haladnak ahhoz, hogy elérjék a 2016-os átadást.

Az Apple társalapítója, Steve Jobs 2011-ben fedte fel a hatalmas építési projektet. Figyelemre méltó, hogy a központi 2,8 millió négyzetméter területű Anyahajó otthont adna legalább 12,000 alkalmazottnak, gyümölcsfákkal és zöld területekkel vennék körbe, jellemzően szabad területekkel és frissítő sétákra alkalmas ösvénnyel, ami mindenképpen jobb, mint az eddigi betondzsungel és parkolórengeteg a 150 hold nagyságú területen.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!