Toborzási háborúba keveredik a Tesla és az Apple

Skarp 2015.02.06. 14:16 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 382

teslavsapple_kiemelt

A Tesla CEO-ja, Elon Musk megemlítette, hogy az utóbbi időben egyre többször fordul elő, hogy az Apple megpróbál a cégétől átcsábítani embereket, masszív bónuszok és jelentősen nagyobb pénzek ígéretével. Persze nem kispályáznak, Tesla-s fizetésükhöz képest hatvan százalékos emelést és mintegy negyed millió dolláros bónuszt ajánlanak a szerződést aláíróknak – írja a Bloomberg. A hatalmas összegek ellenére nagyon kevesen álltak át, miközben már több, mint 150 – mostmár csak volt – Apple dolgozó ment át az elektromos autók gyártójához. Többen dolgoznak ott, mint bármelyik autógyártó exdolgozói, ami sokatmondó.

“Bár az Apple nagyon nagy erőfeszítéseket tesz arra, hogy átcsaljon tőlünk embereket, próbálkozásaikat eddig nem sok siker koronázta” – mondta el Musk a nagy gazdasági lapnak. A nagy érdeklődés a Tesla alkalmazottjai iránt persze különösen érdekes annak fényében, hogy az először pár napja látott, kamerás minivaneket egyre több helyen látják meg a helyiek. Kiszúrták őket Wisconsinban, Hawaiiban, Panamában, illetve New Yorkban és San Franciscoban is. Vajon a kettő összefügg? Mire készülhet az Apple?

 Az autókon több, mint egy tucat kamera és lézerradar található. Két néhol egymásba fonódó elmélet él az egész hátteréről. Az egyik verzió szerint az Apple önvezető autón dolgozik. A másik és valószínűbb verzió szerint az Apple Maps fejlődésének egy következő szakaszát láthatjuk. Valaki még azt is feldobta, hogy egyszerre mindkettő. Mi nem bocsájtkoznánk találgatásokba, de ami biztos, az az hogy sokkal több fortyog Cupertino boszorkánykonyhájában, mint az, amit sejtünk vagy az, amit az Apple-pletykaoldalak vizionálnak, esetleg tudni vélnek.

Emlékeztek az utóbbi időben hányszor előkerült, hogy az Apple-nek a Tesla megvásárlására kéne használnia hatalmas pénztartalékait? Ezt már akkor is hülyeségnek tartottuk, de most már az is tuti, hogy ennél egy sokkal izgalmasabb forgatókönyvnek nézünk elébe.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

 1. iRon242 - 2015.02.06. 15:12

  Simán lehet, hogy az új főhadiszállás nem csak UFO-nak látszik, hanem az is lesz, és egy szép napon felemelkedik, és onnan a magasból uralják majd vele a világunkat :-D

  Jajj, dörömbnek az ajtón…, biztos lehallgattak és most jönnek értem…, aaahhhhh itt van az Apple kommandó…, véégeeeem vaaaan!!!!!

 2. Rogers - 2015.02.06. 15:45

  :)))

 3. Applefunn - 2015.02.06. 15:48

  Bakker én csak olvastam a kommentedet és már itt is vannak.
  Gyorsan ezt meg leírom: ne is gondoljatok rajuk, a tudatalatti is látják iPhone-ön keresztül.. Aaaaaaa itt vannak aaaa veeege…..

Szólj hozzá Te is!