Obama AAPL részvényeket vett volna

Skarp 2015.02.06. 18:34 Apple, Kiemelt hírek, Mactörtént 0 db 226

obamajobszuckerberg_kiemelt

Persze csak, ha tehette volna – ez David Axelrod egykori Obama-főtanácsadó nemsokára megjelenő könyvéből derült ki. Axelrod ugyanis elmesélte, hogy mielőtt az iPhone kijött volna, Steve Jobs az akkor még szenátorként tevékenykedő jelenlegi elnököt meghívta egy privát bemutatóra. Állítása szerint Obama egyből felismerte, hogy az új készülék sikergyanús. A Believer: My 40 Years in Politics elvileg csak február 10-én kerül a boltokba, de a The New York Daily Mail és a Gizmodo korai hozzáférést kapott, illetve engedélyt néhány részlet újraközlésére.

“Ha legális lenne, vennék egy csónaknyi Apple részvényt. Ez itt hatalmas siker lesz.” – mondta kezében az első iPhone prototípusával.

A Washington Post egyébként a móka kedvéért nekiállt kiszámolni, hogy mennyit kaszálhatott volna Barack Obama egy kisebb befektetésen. Ha a kijelentésének pillanatában 400 ezer dollárt fektetett volna be, az nagyon gyorsan 3,6 millió dollárra hízott volna. Ez persze szigorúan elméleti és igencsak tanulságos azok számára, akik adott esetben gondolkoztak valami hasonlón, de végül nem merték megtenni a lépést.

Axelrod egyébként fontos főtanácsadó és -stratéga volt olyan demokrata elnökök kampányában és kormányában is, mint Bill Clinton. Önéletrajzát bár felkapta most a techsajtó, az Apple-t érintő részek nagyjából ennyiben ki is merültek. A könyv 99 százalékban Axelrod politikai karrierjéről szól, így aki a fentiek hallatán rohanna a könyvesboltba, az csak akkor tegye, ha ez is érdekli. A 9to5mac kiemeli, hogy nem csak ő volt az egyetlen az Apple-ön kívül, aki azonnal felismerte a dolog jelentőségét. A Google akkori fejese, Andy Rubin a keynote-ot nézve azonnal rájött, hogy amit lát, az történelem. Róla egyébként nem volt túl hízelgő véleménnyel Steve Jobs, aki egyszer “nagy, arrogáns f*sznak” nevezte az egykori Android-főnököt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!