Így vesztett 4 millió felhasználót a Twitter az Apple miatt

HusztiD 2015.02.06. 15:26 Apple, Egyéb 0 db 473

twitter-bird-file

Legalábbis ezt állítja a Twitteresek pénzügyi vezetője, Anthony Noto, aki a tegnapi konferenciájukon beszámolt a vállalat utolsó negyedéves adatairól. Persze könnyű ezt mondani, hogy egy adott vállalat, egy termék vagy szoftver miatt vesztettek felhasználókat, az viszont kérdéses, hogy erre mennyi alapja van. Az állítása szerint az iPhone 6 és iOS 8 megjelenése kissé felkavarta az állóvizet, hiszen ezzel összesen 4 millió aktív felhasználót vesztettek el.

Noto szerint az iOS 7-ben, ha a Safarin belül ha ellátogattunk a Twitter oldalára, akkor a Shared Links szekció automatikusan frissült, így mindig a legfrissebb tweet-eket mutatta a telefon. Az iOS 8-ban ezen változtattak, hiszen ott csupán manuálisan frissült a feed. Szerintük ez az egyik fő oka annak, hogy rengetegen elpártoltak tőlük. Másik okként az új iPhone-ok megjelenését hozták fel, hiszen ezzel nagyjából egymillió felhasználó cserélt telefont, akik a váltást követően nem használták a Twitter fiókjukat, vagy azért mert nem telepítették újra, vagy azért mert megfeledkeztek a jelszavaikról.

2014 utolsó negyedévében havi 288 millió aktív felhasználójuk volt a Twittereseknek. Ilyen számok mellett persze elenyészik a 4 millió, amelyet az Apple-re új rendszerére, illetve telefonjára fognak. Természetesen felmerül a kérdés, hogy miért a Safari-t használták az oldal látogatására a dedikált program helyett a felhasználók és hogy miért nem éltek a felhasználók az elfeledett jelszó funkcióval. Kiváncsiak lennénk Noto és a Twitter válaszára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!