Street View féle szolgáltatáson dolgozhat az Apple

HusztiD 2015.02.04. 13:27 Apple, Egyéb, iOS 0 db 275

van1

Az elmúlt hónapok során már nagyon sokat hallhattunk az Apple Maps-ről. Többek között azért is, mert egy rakás új Flyover helyszínt kapott, amelyek közt már Budapestet is bejárhatjuk virtuálisan. Ezek után pedig összeszedtük, hogy mit várhatunk az iOS 9 – Apple Maps kapcsán idén, hiszen nagy frissítést vár az almások társadalma. Most viszont úgy néz ki a dolog, hogy a Google Maps-hoz hasonló Street View megoldáson dolgozhatnak a kaliforniaiak.

A San-franciscói KPIX beszámolója alapján az utakat egy erősen bekamerázott Dodge Caravan járja, amely nagy feltűnőséget okozott. Egy kis utánajárás után kiderült, hogy a járműért az Apple a felelős. Egy tech elemző, Rob Enderle kifejtette, hogy mi lehet ez tulajdonképpen. Szerinte ez nem más, mint egy úgynevezett mapping autó, amely feltérképezi az adott helyszínt a tucat kamerája segítségével. Ugyanakkor az alább látható videó Brooklynban készült még szeptember folyamán, ahol szintén hasonló eszközökkel felszerelt kocsi látható fehér színben. Mint itt kiderült, az autóban nincs vezető, magától megy.

Hogy pontosan min dolgozik az Apple, azt ennyiből nehéz lenne megmondani. Esélyes, hogy hamarosan a Google Maps-ből már jól ismert Street View alternatíván dolgoznak az almások, de az sem kizárt, hogy valami egészen mást fejlesztenek, amely esetleg kapcsolatban lehet a CarPlay-jel vagy egyéb gyártókkal, illetve projekttel.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!