Így alakultak az okostelefonok átlagárai az utóbbi negyedévben

HusztiD 2015.02.04. 11:31 Apple, Egyéb, iPhone 1 db 762

11686-4805-Screen-Shot-2015-01-27-at-44212-PM-l

Az ABI Research és a Wall Street Journal megvizsgálta az előző negyedéves eladásokat, melyből kiderült, hogy az Apple telefonjainak átlagára majdnem háromszor annyi volt, mint az Androidos riválisoké. A legújabb felmérésből megtudhattuk, hogy a gazdára talált okostelefonok milyen átlagos áron keltek el 2014 végén. A nagyobb tárhellyel rendelkező iPhone 6 és 6 Plus modellek természetesen csak megdobták az almások átlagát, hiszen közel 700 dollárért értékesítették átlagosan a készülékeiket. Nagyon érdekes dolgokat tudhatunk meg ezt vizsgálva, hiszen majdnem háromszor nagyobbak az Apple árai, mint a droidos készülékeké.

price

Az alábbi képen jól kivehető, hogy az elmúlt 5 negyedévben hogyan alakultak a telefonok átlagárai. Apple terén elsőnek csökkenés, majd emelkedés volt tapasztalható, amely rámutatott arra, hogy valamivel drágábban találtak gazdára a telefonok az utóbbi negyedévben, mint az egy évvel azt megelőző időszakban. Az Androidosok rétege csaknem 100 dollárt csökkent a 2013-as év utolsó negyedévéhez képest. Nem csoda, hiszen a Samsung 64 százalékkal kevesebb profitot termelt a Karácsonyi időszakban. Ha a Xiaomit nézzük, akkor ők legutóbb 220 dollárért értékesítették a készülékeiket, amely kis híján egyharmada az almásokénak. A Microsoft operációs rendszerét futtató telefonok viszont nagyon gyengén szerepeltek, csupán 45 dollár volt az átlagos eladási áruk a legutóbbi három hónapban.

Mint az szemmel jól látható, az Apple telefonjait csaknem háromszor annyiért vásárolták meg az emberek, mint az összes többit átlagolva. Ennek ellenére eléggé jól zárták a kaliforniaiak, hiszen a tavalyi év utolsó három hónapjában 74,5 millió telefont értékesítettek globálisan.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. jani_ka - 2015.02.04. 14:00

    minöség, finom tapintás ,de ennyi pénzért
    lehetnének saphir üveg intenzívebbek a színek sztereo talán majd a jövöben Apple:))

Szólj hozzá Te is!