iPhone 5S-sel készítettek filmet a Sundance filmfesztiválra

HusztiD 2015.01.31. 13:55 Apple, iPhone 2 hozzászólás 428

15470-1-1100.0

Lassan már nem újdonság, ha azt mondjuk, hogy egy reklámot, vagy filmet az egyik iPhone segítségével vettek fel. Tavaly nyáron a Bentley készített egy reklámot, melyet teljese egészében egy iPhone 5S segítségével kaptak lencsevégre, most pedig arról adunk hírt, hogy a Sundance fesztivál egyik filmjét vették fel ugyanezzel az okostelefonnal. Persze nem csak a telefont magát használták, hanem egy rakás kiegészítőt is, amelytől sokkal inkább filmszerűnek néz ki a Tangerine.

Mivel egy olcsó költségvetésű filmről van szó, így a készítőinek be kellett osztani minden egyes dollárt. Ennek kapcsán egy olcsóbb alternatívát választottak a felvételre, mint egy kamerát, így a választás egy (ha pontosak szeretnénk lenni, akkor 3 darab) iPhone 5S-re esett. Ehhez szükségük volt egy olyan alkalmazásra, amely több beállítási lehetőséget biztosít, így kamera alkalmazásként a Filmic Pro-t használták. Mivel az Apple telefonja 16:9-es képarányban vesznek fel videót, így szükségük volt továbbá egy olyan kiegészítőre, egészen pontosan egy lencsére, amely támogatja a 21:9 mozis képarányt, amelyet még az adott alkalmazás is támogat. Ezen kívül még egy rakás kiegészítőt használtak melynek köszönhetően elkészült a filmfesztivál egyik legjobb filmje, a Tangerine.

Ezen példa is jól mutatja, hogy mára már elértünk arra a szintre, amikor egy egész filmet felvehetünk az okostelefonjaink segítségével. Persze ehhez a telefonon kívül egy tucat kiegészítőre is szükség van, de aki kicsit komolyabban foglalkozik ezzel a dologgal, esetleg kipróbálná, hogy mire képes a telefonja, az nyugodtan elkészíthet vele egy már igényesnek nevezhető felvételt/filmet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Faramir - 2015.01.31. 19:11

    Sziasztok!

    Szeretném eladni 4s iPhone készülékemet. Elég a gyári visszaállítás minden adat törléséhez? Előre is köszönöm a segítséget.

  2. Apples - 2015.01.31. 21:22

    Ez olyan mint egy utcai autó es annak rally verziója – semmi közül egymáshoz. Mi sose fogunk tudni az O filmeket megközelítő filmet készíteni de hülyén is neznenk ki a mindennapokban annyi kiegeszitovel

Szólj hozzá Te is!