Tim: az új iPhone vásárlók szignifikáns része váltott Androidról

HusztiD 2015.01.30. 10:12 Apple, iPhone 2 hozzászólás 390

aapl

Az elmúlt napok folyamán az Apple egy konferencia keretein belül jelentette be a legutóbbi, 2015 Q1-gyes pénzügyi negyedéveit. Azóta szinte a csapból is ez folyik, hiszen egy újabb rekord negyedévet tudhatnak maguk mögött. Ekkor kiderült ugyan pár dolog, de volt egy-két extra információ, melyet a vállalat vezérigazgatója, Tim Cook a Wall Street Journalnak tartogatott, hiszen a legutóbbi interjúból egy eléggé érdekes dolog derült ki.

A rövidke kérdezz-felelekből Tim elárulta, hogy az iPhone 6 megjelenésével sok változás történt. Például az iPhone vásárlók mindössze 15 százaléka váltott egy előző iPhone-ról, míg a maradék 85 egyéb rendszerekről, melynek jelentős része Android volt. A vezérigazgató szerint a korábbi iPhone tulajok még várnak, hiszen szerinte később cserélnek. Hogy pontosan ezt a következő modellekre értette-e az nem derült ki. Ennek kapcsán Tim további nyereséget vár, hiszen 30 százalékkal több bevételt produkálnak évente.

Viszont az elemzők már nem ennyire pozitívak. Sokan úgy hiszik, hogy az iPhone 6 és 6 Plus sikere leginkább egy úgynevezett buborék effektushoz hasonlít. Ez lényegében annyit jelent az Apple-re levetítve, hogy az utolsó negyedévben hihetetlenül sok okostelefont értékesítettek, viszont ez az elkövetkezendő időszakban drasztikusan vissza fog esni. Hogy ebből mi válik valóra, vagy mi nem, azt nehéz lenne jelenleg megtippelni. Viszont az biztos, hogy a következő negyedévben már jóval kevesebb telefont fognak értékesíteni a kaliforniaiak, hiszen a Karácsonyi ünnepek okozta lázat nehéz felülmúlni. Az, hogy az ősszel érkező új modell sorsa mi lesz, az ismét sok mindentől függ. Egy biztos: nehéz lesz megdönteni Timnek és csapatának a saját maguk által felállított rekordokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Joci - 2015.01.30. 17:12

    Ezeket a pénzügyi elemzőket mindez kirúgnán a grancba minden honnan… Ló..szt se tudnak viszont sok fejfájást okoznak sok cégnek, sok ország gazdaságának és nagyon sok embernek…. Hogy meg tudnak mindent jósolni… Ahigy azt is, higy az új apple telefon bevezetése után a cég részvényei is csökkenni fognak… Ehhez képest szárnyal a cég….. Az apple lufi még nagyon sokáig nem fog kilyukadni…… Ezt ők is tudhatnák…. Fölöslegesen nem képe koptatni a nyelvüket és a nyomtatott sajtó tintáját fogyasztani…..

  2. Goalaxy - 2015.01.30. 22:31

    Tök jó hogy vègre van olyan Iphone amit látunk ist :) kukába az androidal

Szólj hozzá Te is!