Kínai hivatalnokok vizsgálhatják az Apple termékeit

Skarp 2015.01.25. 19:51 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 199

kina_timcook_kiemelt

A hírek szerint Cupertino és Peking között megállapodás született arról, hogy a kínai Állami Internet Információs Hivatal emberei szúrópróbaszerű hálózati biztonsági ellenőrzéseket végezhetnek az országban forgalomba helyezett Apple termékeken. A deal nyilván nem meglepő annak fényében, hogy az utóbbi időszakban többször megvádolták az Apple-t a kínai kommunista vezetés emberei, sőt az állami televízió műsorai is azzal, hogy a telefonokat hírszerzési információk megszerzésére is használhatják. A mostani lépés célja nyilván az ilyen aggodalmak csitítása.

Cook a múlt havi látogatásán állapodott meg erről Lu Wei-jel a hivatal vezetőjével – legalább is így értesült a Beijing News. A CEO arról is biztosítta Lu-t, hogy a hátsó ajtókról és a harmadik fél részére történő adattovábbításokról szóló pletykák teljességgel alaptalanok és ezt hajlandó bizonyítani is. Mikor a hivatalnok erre komoly biztonsági ellenőrzéseket javasolt megoldásként, Cook jó ötletnek tartotta azokat.

A két fél viszonya a kölcsönös gazdasági érdekek ellenére sem felhőtlen, s a kémkedési vádakon felül is akad vitás ügy. Októberben egy iCloud ellen irányuló támadássorozatban merült fel Kína neve, mint a háttérből támogató hatalom, emiatt utazott Tim az utóbbi időben annyiszor a keleti országba. A legfőbb cél a kooperáció erősítése és a viszony, illetve a felek közti kommunikáció javítása volt – mondta akkoriban Cook.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!