Ingyenesen upgradelhető lesz a Windows 10

HusztiD 2015.01.22. 12:30 Egyéb 5 hozzászólás 801

bdsams_2015-jan-21

Magyar idő szerint a tegnap este tartott sajtótájékoztatót a Microsoft, ahol egy rakás új dolog elhangzott a vállalat soron következő rendszeréről, a Windows 10-ről. Mint a címből már kiderült, az új rendszer teljesen ingyenesen frissíthető lesz. Persze van egy kis csavar a történetben, ugyanis az első évben lehet csupán ingyenesen upgradelni Windows 7, 8.1 és Windows Phone 8.1 rendszerekről. Nem újdonság ez a bevezetés, hiszen 2013 nyarán az Apple is ingyenesen frissíthetővé tette a rendszereit az OS X Mavericks-szel kezdődően.

A Microsoft egyébként egy csomó érdekesnek hangzó újdonságot pakolt bele a legújabb rendszerükbe. Integrálva lesz a személyi asszisztens, Cortana, teljesen újragondolták a Windows felhasználói felületét, illetve a Start menüt egyaránt. Az új operációs rendszerrel együtt megjelenik majd az egyelőre Project Spartan néven ismert böngésző, amely sokkal gyorsabb és letisztultabb lesz, mint a Microsoft korábbi alternatívája, illetve méltó vetélytársa lehet a piacon található többi alternatívával szemben. A Windows 10-ben elérhető lesz az Xbox alkalmazás, melynek köszönhetően játékokat streamelhetünk a konzol között, illetve az Xbox One is megkapja az új rendszert, ami által sokkal könnyebb lesz a fejlesztők számára a játékok portolása. Továbbá bemutatkozott egy teljesen új funkció is, a Windows Holographic, amely által egy lépéssel közelebb kerülhetünk a virtuális valósághoz, akár csak az Ocolus Rifttel. Azonban erről érdemes megnézni az alábbi videót, hiszen az mindent elárul a Microsoft új fícsörjéről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. H@m! - 2015.01.22. 12:35

  Hmmmm

 2. Applefunn - 2015.01.22. 19:36

  Ez mellet a Yosemite olyan mint az ék:)

 3. Mr. Furko - 2015.01.23. 18:41

  Hahaha :D :D na. Tuti nem ilyen lesz :D hiszem, ha latom. Mer elore erzem milyen bugos talicsa kekhalal lesz mindenutt

 4. Mr. Furko - 2015.01.23. 18:50

  Ezt meg hog ujragondoltak mindent, meg az alapoktol ujrairtak, minden win verzio elott elsutik. De rovidebb hasznalat utan, lejon, hogy semmi nem valtozott a 20 ev alatt, csak rancfelvarras, kod optimalizalas. Azt csa

 5. barnibal - 2015.01.24. 14:31

  Ezzel azért vitába szállnék, ha megfelelően megtanulod személyreszabni a Windows-t akkor legalább olyan gördülékeny mint egy OSX! Egyébként meg mutassatok olyan oprendszert amiben az elején nincsenek bugok???!!! Azt hiszem a mostani apple rendszerek is hemzsegnek a hibáktól, legalább is én ezt tapasztalom! Szerintem nagyon jó lesz a Win 10 is az első fél éves updatek után!

Szólj hozzá Te is!