Ezek voltak 2014 leggyakoribb jelszavai

HusztiD 2015.01.22. 16:41 Apple, Egyéb 0 db 444

hacking-password

Vonatkoztassunk el most egy kicsit az Appletől, hiszen a SplashData legújabb beszámolójából kiderültek, hogy mely jelszavak voltak a nyerőek, illetve a legrosszabbak a tavalyi évben. Mielőtt belemegyünk, fontos megemlíteni, hogy a felmérést 3,3 millió kiszivárgott jelszó alapján gyűjtötték össze, így az adatok ezekre támaszkodnak. Az összeállítás alapján fény derült a leggyakoribb jelszavakra, amelyeket az emberek használnak a mindennapjaik során.

Az alábbi képen jól látható az első 10 leggyakoribb kifejezés illetve számsor, amelyet a nagy gyakoriságban alkalmaznak az emberek. Nem meglepő, hogy idén is az “123456” volt a legnépszerűbb jelszó, amelyet a felhasználók nagy előszeretettel használtak. Második legnépszerűbb a “password” volt, de mellettük olyan egyszerű kombinációk kaptak szerepet, mint a “qwerty”, “baseball”, “dragon” vagy “football”. Érdemes megjegyezni, hogy idén olyan új belépők is voltak, mint a “batman”, “superman”, “michael” vagy a “mustang”.

worstpasswordsof2014

A beszámolóból kiderült, hogy az emberek egy része még mindig nagy előszeretettel alkalmaz olyan kifejezéseket, vagy évszámokat, amelyeket könnyedén feltörhetnek az illetéktelen személyek. Nem csoda, hiszen sokszor a kedvenc márkákat, neveket, sportágakat vagy éppen születési évszámokat adnak meg a felhasználók. Érdemes egyébként mindenkinek megfogadnia, hogy jelszóválasztáskor különféle karakterek kombinációit használjuk a számoktól kezdve a kis és nagy betűig, esetleg egyéb karakterek hozzáadásával. Minél bonyolultabb és összetettebb jelszót sikerül generálnunk, annál nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!