33%-os az Apple részesedése Dél-Koreában

HusztiD 2015.01.21. 12:40 Apple, Egyéb, iPhone 1 db 212

iphone_lineup_2014

A Wall Street Journal legfrissebb beszámolójából nagyon érdekes adatok derültek ki. A Counterpoint által készített felmérés alapján az Apple telefonjai nagyon jól teljesítenek a Samsung hazájábal, Dél-Koreában. Méghozzá annyira jól, hogy az okostelefont vásárlók egyharmada döntött az almás termék mellett. Egészen megdöbbentő adatok ezek, hiszen az országban eddig egyetlen egy gyártó sem kúszott fel a Samsungon kívül 20 százaléknál nagyobb részesedésre.

Már csak ebből is elismerésre méltó az Apple, hiszen ők 13 százalékkal múlták felül a korábbi rekordot. Az almások megoszlása egyébként eléggé sokat nőtt, hiszen 15 százalékról tornászták fel magukat 33-ra. Eközben a Samsung részesedése 60-ról 46-ra csökkent le a tavalyi év folyamán, míg harmadik helyen az LG tanyázik 14 százalékkal. Talán ez nem csoda, hiszen ha visszagondolunk az iPhone 6 és 6 Plus debütálására, akkor tudhatjuk, hogy mekkora kereslet volt rá az egész világon, mivel az Apple hónapokig nem bírta feltölteni a készleteit, annyira nagy érdeklődés mutatkozott iránta. Érdekességképpen megemlítésre méltó, hogy idén januárra érték el azt a szintet, amikor is már várakozás nélkül rendelhetünk az Apple oldaláról az új telefonok közül.

Ha már szóba került Ázsia, akkor érdemes Japánt is megemlíteni, ugyanis az elmúlt időszakokban 20 százalékról közel 50-re nőtt az iPhone részesedése a szigetországban. Kína egyelőre még nagy kihívást jelent az Apple számára, ugyanis ott csak a harmadik legnépszerűbb gyártó helyét szerezte meg, hiszen a Lenovo és a Xiaomi párosa volt a nyerő.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Luckycc - 2015.01.29. 18:22

    Évek óta dolgozom koreai turistákkal és soha nem láttam Iphone-t náluk. Tepsi nagyságú telefonokat annál többet..Samsungot sokra tartják, LG-t hazai gagyinak.

Szólj hozzá Te is!