A Morgan Stanley 2015-re is erős számokat jósol

Skarp 2015.01.20. 18:31 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 269

morganstanley2015_kiemelt

Az Apple jövő héten várhatóan újabb rekordnegyedévet fog bejelenteni, s a bombasztikus trend a nagy múltú bank elemzői szerint az új telefonokra irányuló nagy figyelem és a hatalmas kereslet miatt a tavaszi negyedévben is folytatódhat. Az Apple Watch még inkább bebetonozza az elemzés valóságalapját. Egy befektetőkhöz kedden eljuttatott jegyzetből az AppleInsider is kapott egy példányt. A szerző nem más, mint a jól ismert Katy Huberty, a Morgan Stanley analistája. Úgy véli, hogy az ünnepi szezonban nagyjából 67-69 millió darab iPhone-t sikerült eladni.

Mac-ek terén is extra magas számra számít: nagyjából 5,8 millió eladott személyi számítógépre számíthatunk, ami soha nem látott magasság lenne a cég és a Mac történelmében. Az iPad és főleg az iPod esetében már nem ennyire jók a kilátások. Előretekintve a bank elemzője úgy véli, hogy márciusig nagyjából 50 millió iPhone találhat gazdára, a Mac tovább tartja az ötmillió fölötti eladási ütemet, viszont az iPad számára a jövő még sötétebbnek tűnik, s ezt a víziót alátámasztja az is, hogy a beszállítói körökből származó hírek szerint az Apple “mindössze” 11 millió tablet legyártását irányozza elő a negyedévre.

Huberty azt is kiemelte, hogy a Wall Street szerinte túl pesszimista az Apple Watch potenciálját illetően, és 3 milliós eladást és 1,4 milliárd dolláros bevételt vár a márciusi negyedévre. Bár azt is megjegyzi, hogy a bizonytalanság a viselhetővel és a jelenlegi devizaérték-fluktuáció (ami leginkább az orosz piacot érinti) némileg befolyásolhatja a tavaszi Apple cash flowt. Összességében elég optimista hangnemet üt meg az Apple jövőjével kapcsolatban. A Morgan Stanley értékelése a célárfolyamot illetően nem változott a jelentés kiadásával: továbbra is 126 dollárra várják az AAPL-t.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!