Ígéretes újdonságokkal frissült a Google Translate

HusztiD 2015.01.15. 12:22 Apple, Programok 4 hozzászólás 951

google-translate-word-lens

Bizonyára mindenki ismeri közületek a Google fordítóprogramját, a Translate-et, hiszen akár napi szinten találkozhatunk vele, ha fordítani szeretnénk. A vállalat szolgáltatása már több éve elérhető a böngészőkből, de ugyanez igaz, ha a mobil operációs rendszerekre gondolunk, hiszen már 2010 óta érhető el iOS-en A tegnapi nap folyamán frissített alkalmazás két nagy említésre méltó funkciót kapott.

Az első a Word Lens funkció, amely a kamera segítségével fordít nekünk. Ha éppen egy idegen városban utazunk, akkor általa bármilyen táblán szereplő kiírást lefordíthatunk azonnal. Kicsit korlátozott egyelőre a funkció, hiszen francia, spanyol, orosz, portugál, német és olasz nyelvet fordít le angolra. Vélhetően a későbbiekben több nyelvvel is bővül a szolgáltatás, reméljük, hogy a magyar is köztük lesz egyszer. A második újdonság az automatikus beszédfelismerés, amennyiben engedélyezzük a mikrofon használatát az alkalmazás számára. Tegyük fel, hogy egy idegen országban vagyunk, ahol a nyelvet nem ismerjük. Ennek segítségével a program felismeri a két fél nyelvét, majd fordít nekünk, hogy minél könnyebben megértethessük magunkat.

Aki eddig még nem tette volna meg, az nyugodtan töltse le az App Store-ból, hiszen ingyenes, ezen felül pedig bármikor szükség lehet egy jó fordítóprogramra.

Google Translate (AppStore Link) Google Translate
Fejlesztő: Google LLC

Besorolás: 4+4

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Lalo - 2015.01.15. 15:04

  Nagyon szuper, nekem mar mukodik is! Jo ötlet volt szerintem!

 2. Bacsi45 - 2015.01.15. 19:27

  Nekem is nagyon tetszik)

 3. Zoli - 2015.01.15. 20:05

  A world Lens már régóta tudja ezt.

 4. Krisz i5 - 2015.01.16. 08:32

  Igen, ezeket a funkciókat nem a google találta ki, eddig is voltak, csak nem egy appban. Így két alkalmazást kigyomlálhatok.

Szólj hozzá Te is!