Apple Watch részletek az iOS 8.2 bétájában

Skarp 2015.01.14. 18:22 Apple, Apple Watch, iOS, Kiemelt hírek 1 db 642

companion_layout_kiemelt

Az Apple legújabb iOS 8.2 bétájának forrása tartalmaz utalásokat egy Apple Watch mellé érkező kísérőappra, ami a felhasználók iPhone-jára lesz majd telepítve – ennek segítségével férhetnének hozzá órájuk beállításaihoz. A Companion nevű, jövőben érkező alkalmazás tartalmazhatja majd a Watch appok beállításait is. Ahogyan azt az iOS 8.2 első bétája részeként kiadott WatchKit fejlesztői kitből már megtudhattuk: az előre telepített Watch alkalmazások nagyrészt létező iPhone appok kiterjesztései lesznek, amik bizonyos funkcióik ellátásához a telefon hardverére fognak majd hagyatkozni.

Az iPhone-on futó kísérőappból lőtt screenshotok a Watch egy sor funkciójához adnak betekintést. Innen lehet majd átrendezni az óra ikonjainak leosztását, menedzselni a kütyü home screen képét is – ehhez egy virtuális nézet lesz segítségünkre. Az órafunkciókat is innen állíthatjuk majd: mostantól egy új nézet, a Monogram is elérhető, aminek segítségével 1-4 betűt írathatunk ki a számlapra, mint ún. komplikációt (az órásszakmában így neveznek minden olyan plusz funkciót, szerkezeti elemet, ami nem az idő kijelzését szolgálja – itt kis virtuális pluszfunkciókat jelent, amiket a számlaphoz adhatunk), ezzel is egyedibbé téve óránk kinézetét.

fitness_companion

A számlap tetején megjelenő kis piros pötty formájában figyelmeztetést is beállíthatunk, ami a telefonunkra érkező eseményekre emlékeztet minket. Komplikációként egy bizonyos részvény alakulását is nyomon követhetjük, s megjeleníthetjük: a jelenlegi árát, pontbeli alakulását, százalékos változását vagy a piaci kapitalizációt is. A favorizált részvény a glancok között is megjelenik majd. Mivel billentyűzete nincs, lehetővé teszi, hogy hanggal válaszoljunk üzeneteinkre. Ahogyan arról már korábban hallottunk, ez történhet speech-to-text vagy hangüzenet formájában is, de ki-be kapcsolhatjuk az olvasási értesítéseket, illetve alapértelmezett válaszüzeneteket is beállíthatunk. Testre szabhatjuk, hogy milyen üzenetekről kapjunk értesítés a karunkra és azt is hogy bizonyos eseményekről hányszor értesítsen minket.

Szokásukhoz híven számtalan kisegítő lehetőséget zsúfoltak az eszközbe a cupertinoi fiúk – ezek beállításait a digitális korona háromszori megérintésével érhetjük el. Van VoiceOver, zoom, illetve olyan beállítási lehetőségek: mint szürke mód, rendszeranimációk kikapcsolása, átlátszóság csökkentése és az írott szövegek félkövérré tétele. Van lehetőség négyjegyű jelkód beállítására, amire az Apple Pay használatához van szükség. Amennyiben az óra felvétele után nem adtuk meg a jelkódot, nem fizethetünk majd az órával. A hosszabb jelszavak híveinek is jó hírünk van, megoldható a csatlakoztatott iPhoneról történő feloldás is. Ez is csak akkor működik, ha az óra a karodon van. Beállítható az is, hogy ha tízszer elrontjuk a jelkódot, a Watch törli saját háttértára tartalmát.

passcode_companion

A fitnesz szekcióban beállíthatunk emlékeztetőket, aktivitásunkkal kapcsolatos előmeneteli jelentéseket 4-6-8 óránként, elért célokról értesítő notifikációkat, illetve hétfői összefoglalókat az előző hét aktivitásairól. Itt kapcsolható ki és be a pulzusmérő és a kalóriakalkulátor is. Végül pedig az About oldalon információt kapunk a tárkapacitásról, a készüléken található alkalmazások, dalok és képek számáról, a példány szériaszámáról, illetve a Bluetooth és a Wifi részleteiről is. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, mi csak még jobban várjuk a Watch-ot ezek után.

A teljes galériát a 9to5macen tekinthetitek meg.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Mr. Furko - 2015.01.15. 03:03

    Eddig semmi meglepo. Ha a speech-to-text meg olyan jol fog mukodni, mint most, akkor sokat fogunk szitkozodni az oranak.

Szólj hozzá Te is!