A hét balekja: David Cameron vagy a kínai csempész?

Skarp 2015.01.13. 18:33 Apple, iOS, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 454

davidcameron_kiemelt

Pár hónappal az amerikai kormányzat szintén elég béna próbálkozása után a britek is nekirohantak fejjel a falnak a chatalkalmazások titkosításának megkerülése ügyében. Bár odáig még nem mentek még el, mint az DOJ, hogy kijelentsék, idézzük “egy napon egy gyermek halála száradhat majd az Apple kezén”. Fenyegetést más nemzettől nem kapott Cupertino, egészen mostanáig. David Cameron, a brit miniszterelnök azt mondta, hogy amennyiben a kormánya nem kap hátsó bejáratot ezekbe a szolgáltatásokba, egyszerűen csak betiltja őket.

“Engedni fogjuk olyan kommunikációs eszközök létezését, amiket egyszerűen lehetetlen elolvasni?” – tette fel a kérdést Cameron hétfői kampányeseményén. Olyan alkalmazásokra utalt ezzel, mint a WhatsApp, a Snapchat, vagy akár az iMessage. “Válaszom erre a kérdésre: Nem fogjuk.” – vágta rá gyorsan saját kérdésére a feleletet is egyből. Hogy mi volt a hivatkozási alap? Naná, hogy a pár nappal ezelőtti francia terrortámadás, Cameron erre reagálva újraválasztási kampánya kulcselemévé tette a kérdést. Hogy vajon képes lenne-e egy ilyen szabályozást átnyomni a törvényhozáson? Az egyelőre meglehetősen kérdéses, ahogyan az is, hogy a szabadságjogok védelme iránt elkötelezett vagy fiatal brit állampolgárok körében mennyire lesz népszerű egy ilyen kampányelem.

kinaicsempesz

Szerintetek ő a hét balekja, vagy inkább az a kínai csempész, aki nem bírt várni az Apple viselhetőjére: csinált magának sajátot. Úgy próbált 94 darab iPhone-t csempészni az országba, hogy magáracelluxozta a készülékeket. A Huffington Post beszámolója alapján a vámosok a furcsa tartására, merevségére lettek figyelmesek, ezért vonták félre a Hong-Kongból Kontinentális Kína területére okostelefonokat csempészni szándékozó fiatalembert (a szigetországban olcsóbbak az iPhone-ok). A pontos típust vagy a típusok összetételét nem tudjuk, az értéket is csak saccolni tudjuk, kb. 50 ezer dollár fölé, amivel az úr a világ egyik legdrágább öltönyét tudhatta magának.

Amíg nem rajtoltak el Kínában az új modellek, a feketepiacon 3000 dollárig is felkúszott az iPhone 6 Plus-ok ára. Az Apple boltok egyébként gombamód nőnek az országban, jól mutatva az ázsiai ország egyre növő jelentőségét az Apple portfólióján belül. Tim nemrégiben ígéretett tett rá, hogy két éven belül 15-ről 40-re növeli a boltok számát az országban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. JoeMiller - 2015.01.14. 00:21

    …és vajon, hogy akart a fémdetektoros kapon átjutni?!?
    L-t a homlokára!

  2. Tom - 2015.01.14. 23:47

    Szerintem nincs azzal semmi gond ha a biztonsagi szervek meg akarjak nezni bizonyos szemelyek uzenetet,
    Szerintem tudjanak csak belenezni az uzenetekbe,valoszinu nem arra kivancsiak hogy letoltessze egy filmet.
    Ez szukseges a bunmegelozeshez,terrorelharitashoz
    csak azzal hogy a facebook uzeneteket megtudjak nezni rengeteg terror cselekmenyt tuttak megelozni!
    Csak ismetelni tudom magamat hogy ez nelkulozhetetlen nem csak az iMessage
    Ha nem ugyan ugy a tobbi is viber,whatsap
    stb.

  3. Mr. Furko - 2015.01.15. 03:14

    Jo ez a ruha

  4. G - 2015.01.20. 23:23

    Felettebb irrealisnak tartom hogy Viberen meg Snapchaten keresztul vezenyelnenek le terrortamadasokat, de az elenk fantaziaval sosem volt baj.
    Amugy azt valaki tudja esetleg, hogy a Dubaiban vasarolt iCuccok miert nem engedik a facetime-ot?

Szólj hozzá Te is!