Mindenki nyugodjon le, marad az iPod shuffle!

Skarp 2015.01.10. 14:30 Apple, iPod, Kiemelt hírek 6 hozzászólás 1 260

ipodshuffle_marad_kiemelt

Az utóbbi időszakban volt némi probléma a beszállítói utánpótlásokkal, így pár helyen hiánycikké vált a felcsíptetős médialejátszó. Emiatt sokan azt hitték, hogy az Apple meglengeti a kaszát a veterán hardver fölött. A most érkező újabb hírek azonban hál istennek megerősítették, amit mi is gondoltunk: a hiány mindössze átmeneti. A Billboard belsős forrása információi alapján hozta le tegnap, hogy a hiány nem végleges és egy ideig még tartani fog – hogy meddig, azt nem tudni. Az ok elvileg beszállítói változás, ami miatt a gyártást is kénytelenek voltak ideiglenesen leállítani. De aggodalomra nincs ok.

Az Apple-nek esze ágában sincs kihúzni a szőnyeget belépőszintű lejátszója alól, ami köztudottan nem rendelkezik képernyővel. Ennek és egyedi felcsíptetős kialakításának köszönhetően remek edzőtermi felhasználásra, 2 gigabájtos kapacitásban kapható többféle színben, mindössze 50 dollárért.  Az aggodalom persze nem alaptalan, ősszel 13 év után csendben megtért teremtőjéhez az iPod Classic is, ikonikus clickwheeljét is magával víve a sírba.

Az iPod shuffle 2005-ös Macworld Expós bemutatkozása óta több jelentős áttervezésen esett át – a jelenlegi negyedik generációs clip-on modell azonban 2010 szeptembere óta azonban változatlan. A háromfősre csökkent iPod-család másik két tagjának megmaradt az iOS-t futtató iPod touch és a leginkább mostmár a touch kicsinyített verziójaként ható, szintén érintőkijelzős iPod nano. A termékcsalád eladásai azonban fokozatosan csökkennek, amit leginkább az iPhone 2007-es bemutatása katalizált – úgy tűnik, hogy az emberek többsége inkább a telefonján szereti hordani a zenéket. Én speciel nem, de hát kellenek kivételek is. Ti hogy vagytok ezzel?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

 1. ledtamas - 2015.01.10. 14:54

  Én jobb szeretem a nanon hallgatni a zenét, így a telefon sem merül!

 2. TigerCat - 2015.01.10. 15:33

  Akkor hallgatok fülesen zenét, amikor gyalog jövök-megyek. Erre a telefon a legjobb, mert ha hívásom van, akkor azt hallom közben és fel is tudom venni. Futáshoz sem vészes egy jó tokkal, de nyilván kényelmesebb a nano. Egyébként nekem nincs és nem is hiányzik.

 3. Latzee - 2015.01.10. 18:11

  Munkába menet, munkából jövet iPod Shuffle a buszon. :)

 4. Apples - 2015.01.10. 18:15

  A Spotify ezt is megöli. En mar nem tárolók, mozgatok zenefajlokat. – pedig a kütyü tenyleg nagyon jo. Kar, hogy nem lehet az offline Spotify zenéket atszinkronizalni USB-n desktoprol.

 5. Mr. Furko - 2015.01.11. 02:21

  Ja spotify nekem is megolte az offline zene hallgatasom

 6. István - 2015.04.24. 19:32

  Kérdés:

  Shuffle-omba rakom át az iTunes albumaimból a zenéket.
  USB csatlakozással az autómban hallgatnám sorban,de mindkét állásával próbálkozva mintha mindig ő keverné a fájlokat.
  Lehet az autó audio-menüjében kéne molyolni,nem tudom mi a magoldás.Van valakinek tapasztalata?

Szólj hozzá Te is!