Újabb rekordok az App Store-ban

HusztiD 2015.01.09. 10:14 Apple, Egyéb, iTunes 0 db 289

hero

Tegnap este folyamán az Apple hivatalos oldalán megjelent egy közlemény, amelyből nagyon érdekes dolgok derültek ki az App Store-ra nézve. Ez alapján megtudhattuk, hogy hogyan zárták az évet a kaliforniaiak a virtuális áruházukkal, hiszen fény derült, hogy mennyit növekedett az előző évben. Ugyanakkor az is kiderült, hogy az év legelső napja volt a legsikeresebb az alkalmazásokon belüli vásárlások kapcsán.

A közleményben úgy szerepel, hogy 2014-ben újabb rekordokat értek el, hiszen a számlázások 50 százalékkal nőttek meg az előző évhez viszonyítva. Ennek kapcsán a fejlesztők több, mint 10 milliárd dollárt kaptak kézhez az alkalmazásaik bevételéből, a programok összes halmozott bevétele pedig 25 milliárd dollár volt a tavalyi évben. 2015 legelső napja is nagyon sikeres volt, hiszen ekkor félmilliárd dollárt költöttek el világszerte az emberek alkalmazásokon belüli vásárlásokra és magukra az applikációkra, amely újabb rekordot eredményezett az App Store történelmében.

Olyan érdekességeket is megtudhattunk a jelentésből, hogy 1,4 millió alkalmazásnál is több van naprakészen, ezekből pedig 725 ezer lett az iPad-re lett szabva. Az előző év legforgalmasabb hónapja július volt, hiszen ekkor rekordmennyiségű tranzakciót könyveltek el a felhasználók, amely által rekord bevételekre tettek szert a kaliforniaiak. Mellékesen az is kiderült, hogy az Apple több, mint egy millió emberért felelős USA szerte, hiszen ők adnak számukra munkát. Ebből 627 ezren dolgoznak közvetlenül az iOS kapcsán a hat éves indulása óta, 334 ezren egyéb vállalatoknál, míg 66 ezren dolgoznak egyenesen az Applenek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!