Építs és működtess saját Tesco áruházat!

PRobi 2014.12.27. 10:16 Apple, Kiemelt hírek, Programok 5 hozzászólás 1 326

2014 júliusában az Tesco áruházlánc előállt egy mobilos managerjátékkal, az Én Kicsi Tescómmal, ami iOS és Android készülékekre egyaránt tölthető. Az applikáció ingyenes, így bárki számára elérhető, aki rendelkezik okostelefonnal. A játék lehetőséget ad arra, hogy felépítsük, majd üzemeltessük saját Tescónkat. Kezdésként egy tutorialon keresztül megismerhetjük a funkciókat és a játék nyújtotta lehetőségeket, utána viszont szabad kezet kapunk. Irányíthatjuk a rendeléseket, kedvünkre szerkeszthetjük a belső tereket, kitalálhatjuk a polcok, pultok elhelyezkedését, illetve akár az árufeltöltéssel is bíbelődhetünk.

tesco_splash_640x360

Érdekesség, hogy minden vásárló egyedi igények sokaságával érkezik hozzánk, amiket érdemes szem előtt tartani, annak érdekében, hogy sikeresen üzemeltessük áruházunkat. Vannak, akik a sajátmárkás termékeket keresik, de akadnak olyanok is, akik olcsón szeretnének kijönni a vásárlásból. Ahogy fejlődik áruházunk, egyre több funkció válik elérhetővé. Egy bizonyos szint után, az élelmiszerek mellett, árulhatunk műszaki cikkeket és ruházati termékeket is. Tescónk előbb vagy utóbb kinövi magát, és egyszerű szupermarketből hatalmas Tesco Extra lesz, ehhez azonban rengeteg építőanyagra, munkásra, és játékpénzbeli tőkére van szükség.

A játék folyamatosan változik attól függően, hogy épp milyen akciók, programok vannak az üzletláncnál. Remek példa erre, hogy a Tesco hűségprogramjai a játékban is megjelennek, és többek között lehetőségünk van tematikus dekorációkkal feldíszíteni áruházainkat, illetve témához kapcsolódó termékekkel megtölteni polcainkat. Találkozhattunk már a Simpsons Család által megihletett tárgyakkal és dekorációval, a Rubik-hetek alatt pedig áruház-díszítő versenybe szállhattunk, értékes tárgynyereményekért cserébe. A decemberi ünnepi időszak alkalmából a játék külseje is megváltozik, hóeséssel és havas tájakkal találkozhatunk, illetve karácsonyi zenével válik még hangulatosabbá a játékélmény.

1

Közösségi funkciókból is akad bőven. Nem csak megnézhetjük Facebook-ismerőseink üzleteit, de kereskedhetünk velünk, illetve versenyezhetünk is a nagyobb forgalomért. A játék hetente új kihívásokat ad, amelyek sikeres teljesítése esetén felkerülünk egy online ranglistára. “Az emberek szeretik ezt a játékot, mert a napi több, rövid feladat illeszkedik az életritmusukba. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a játékmenetek hosszúsága. A felhasználók átlagban 11 percig játszanak az Én Kicsi Tescómmal, míg az iparági átlag 3 perc körül van” emeli ki Késmárki László, a POSSIBLE Games Kft ügyvezetője. “Számomra megdöbbentő, milyen sokan játszanak napi rendszerességgel. Egy letöltésre 51 játékindítás jut, ami példátlan.”

A nyári indulás óta a játék sok változáson ment keresztül, mindezt a gördülékeny játékmenet és a pozitív játékélmény érdekében. A legnagyobb újítások közé tartozik, hogy a kezdeti egyhez képest most már több áruházat is üzemeltethetünk, illetve a több lehetőségünk van kapcsolatba lépni és együttműködni ismerőseinkkel. A játék rendkívüli sikereket ért el a magyar mobilalkalmazás-piacon. A fél éves élettartam alatt az applikáció 155.000 letöltést számlál, és összesen 13 milliószor indították el.

4

A POSSIBLE Games

A POSSIBLE Games a POSSIBLE csoport tagja, Késmárki László és a Carnation Zrt. közösen alapították, céljuk, hogy egyedi és minőségi mobiljátékokat készítsenek. Játékaik egyaránt kihívást jelentenek a hardcore gamereknek és az alkalmi játékosoknak. 2012-ben a világvége körülötti felhajtást a TheEndApp nevű futós játékkal lovagolták meg, amely a top 10 játék között volt mind az iTunes, mind a Google Play virtuális piacterén, és több mint 7 millió játékost szórakoztat világszerte. Az amerikai 20th Century Fox leghíresebb franchise sorozatához, a DIE HARD-hoz készített mobil játékkal pedig új műfajt teremtettek: az endless shootert. Érdemes odafigyelni rájuk a jövőben.

A játékra visszatérve, kiváló unaloműző a begjlitől, halászlétől, töltött káposztától eltelve fetrengős órákra. Szeretnéd kipróbálni? Ide kattintva le is töltheted az App Storeból.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. Aviv - 2014.12.27. 11:28

  Nagyon jó kis játék! Több mint az 51 szintre jutottam! Kár hogy állandóan elfelejti ki vagyok, és hol tartottam! Iphone 6plus kompatibilitásról meg nem is beszélve! 1 éve játszom. Hat most nem tudok!

 2. Lénárd - 2014.12.27. 22:13

  Én örülök, hogy magyar fejlesztők is vannak.

 3. Qpack - 2014.12.28. 00:43

  Ez a jatek pofatlanul egy full Hay Day copy. A jatekmenete, a szintezes, a fejlodes, a beerkezo vasarlok…stb egytol-egyig ugyanazok, csak egy uj arcot adtak neki.
  A magyar fejlesztoknek pedig gratulalok.

 4. 77kilroy - 2014.12.29. 20:51

  Kár, hogy iP6+-on nem játszható! Ki akartam próbálni.

 5. Hofeher - 2015.01.04. 08:03

  Ipaden szépen megy mióta megjelent a cikk 50 szinten vagyok

Szólj hozzá Te is!