CNN szerint Tim Cook az év CEO-ja

HusztiD 2014.12.24. 15:17 Apple, Tim Cook 0 db 136

timcook

Most, az év végéhez közeledve már nem egyszer hallhattatok az Apple vezérigazgatójáról, Tim Cookról, hiszen elsőnek kiderült, hogy a Fortune őt választotta meg az év második üzletemberének, majd a Financial Timesnál zsebelhette be magának az év embere elismerést. Sőt, még Tim esélyes volt, hogy a Time magazin kapcsán is az év embere címre, hiszen bejutott a döntőbe, melyet azonban nem ő nyert meg.

Ezúttal nem más, mint a CNN állt elő a legújabb toplistájával, így az év vége előtt egy bő héttel. A legújabb rangsorolásból kiderült, hogy Tim kapta meg az év vezérigazgatója címet. Ebben nagy szerepet játszott az, hogy 2014-ben 40 százalékot emelkedett a részvények értéke, amelynek köszönhetően soha nem látott magasságokba emelkedett az AAPL. Mind ez nem valósult volna meg az év második felében, ha nem dobják piacra az iPhone 6-ot, amely már az első hétvégén nagyot aratott. Az Apple Pay-nek is hatalmas szerepe volt, hiszen mióta útjára indították, azóta számolnak be annak a sikeréről, továbbá említésre méltó az Apple Watch is, amelyről már nagyon sokat tudunk, azonban a következő év elejéig kell várnunk a megjelenésével.

A top 10-es lista második helyén a BlackBerry CEO-ja, John Chen szerepel, aki ha nem is támasztotta fel a vállalkozást, de megakadályozta a cégét a totális csődtől. A harmadik helyen a Microsoft új vezérigazgatója, Satya Nadella, ötödiken a Yahoo fejese Marissa Mayer, hatodikon az amerikai T-Mobile első számú embere, John Legere, majd hetediken a HP vezérigazgatója, Meg Whitman kapott helyet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!