Nem fog nyilvánosságra kerülni Jobs videóvallomása

Skarp 2014.12.18. 18:31 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs 3 hozzászólás 341

jobsvideo_kiemelt

A nagy győzelem után meglett a kisebbik is, szerdán ugyanis úgy döntött a bíróság, hogy nem lesz publikus Steve Jobs az ügy kapcsán videóra vett tanúvallomása, amit már jócskán nagyon betegen tett. Yvonne Gonzales Rogers kerületi bíró az Apple mellé állt, mondván Jobs tanúvallomása az iPod-iTunes perben, amit hónapokkal halála előtt vettek fel nem minősül bírósági felvételnek így nem szükséges a nyilvánosság elé tárása.

Számos nagy médiacég adott be közös keresetet, hogy hozzáférést kaphasson Jobs tanúvallomásának másolataihoz, mondván az a köz érdeklődésére tarthat számot. A ritka felvételt Jobs egyik utolsó mozgóképes szereplésének gondolják így nagy értéket képviselhet a médiumok számára. A videó, amit a perben többször le is játszottak abban a tekintetben már nyilvánosságra került, hogy a per elvileg sajtónyilvános volt. A lapok úgy gondolták azonban, hogy a videó sokkal lenyűgözőbb, mint szövegben kiragadott részletei.

Az Apple azzal érvelt, hogy a bíróságnak kötelessége megvédeni a tanúvallomást, s azzal, hogy a nyilvánosságra kerülés kapcsán megváltozó közhangulat akár a döntést is befolyásolhatta volna. Gonzalez Rogers bírónő szerencsére egyetértett az Apple ügyvédeivel, így úgy határozott, a videó nem válhat publikussá. Sokan felháborodtak egyébként a sajtó falánkságán, és úgy érveltek, hogy a lapok csak egy halott ember szenvedését szerették volna látni és bemutatni, így turbózva fel hirdetési bevételeiket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Bristol - 2014.12.19. 07:48

    És szerintem is.

  2. Lego - 2014.12.19. 08:19

    Tökéletesen egyet értek!

  3. Unbelievable - 2014.12.20. 18:40

    Milyen vallomas ez? Mert azt valahogy kifelejtették…

Szólj hozzá Te is!