Két építészeti díjat söpört be a török Apple Store

HusztiD 2014.12.15. 14:57 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 293

zorlucenter_gallery_image1

Mint minden évben, idén is kihirdették a Structural Awards nyerteseit, ahol az Isztambulban található Zorlu bevásárlóközpontban lévő Apple Store-t elismerték. Nem egy, hanem rögtön két díjat söpört be magának az új épület. A török almás bolt a “Supreme Award for Structural Engineering Excellence” és a “Best Commercial or Retail Structure” díjat zsebelhette be. Nem csoda, hiszen a szakértők megjegyezték, hogy az idei év folyamán ez az épület kapta meg a legjobb statikai elismerést.

A Zorlu Centerben található Apple Store volt az első hivatalos almás bolt Törökországban, amely idén áprilisban nyílt meg. Teljesen minimalista dizájnt kapott, amely elnyerte a hozzáértők tetszését. Hasonlít a New York-i 5th Avenuen lévő Apple Store-hoz, hiszen 3×10 méteres üvegfalakból áll az épület, melynek teteje szénszálas műanyagból készült. Magát a boltot egyébként az üvegfalak alatt találhatjuk meg. A Zorlu Centerben lévő üzlet teljesen minimalista küllemet kapott, amely tökéletes példája annak, hogy ilyen stílusban is lehet építészeti remekművet alkotni, amelyet idén, 2014-ben elismertek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Patrik1 - 2014.12.15. 19:36

    Iszonyat jol néz ki .! Mint egy MacBook. :)

  2. Trakoisky - 2014.12.17. 19:16

    vagy, mint egy Mac Mini :-). Tényleg állati. Sztem nagyon jól is illik a képbe (már amennyire egy képről meg lehet ítélni).

Szólj hozzá Te is!