Tim esélyes az “Év embere” elismerésre

HusztiD 2014.12.10. 12:05 Apple, Egyéb, Tim Cook 4 hozzászólás 251

tim-cook-time-person-of-the-year

Mint minden évben, a Time magazin idén is megválasztja az Év emberét. A címből már kiderült, Tim esélyes rá, hiszen bekerült azon 8 ember közé, akik közül egyvalaki elnyerheti ezt a címet. Nem ez az első pozitív megjelenése idén a médiában az Apple vezérigazgatójának, hiszen a Fortune őt rangsorolta az év második üzletemberének.

Egészen pontosan idén 6 ember neve szerepel a listán, a maradék kettő pedig egy-egy csoportra utal. Vlagyimir Putyin, Taylor Swift, Jack Ma, Masoud Barzani, Roger Goodell, a fergusoni tüntetők és az ebola ellen küzdők. Ők jutottak el idén a döntőig, hiszen a 2014-es évben ők voltak a meghatározó alakok. Taylor Swift például azért került fel a Time listájára, mert szembeszállt a népszerű Spotify-jal, hiszen megtiltotta, hogy a számai elérhetőek legyenek a szolgáltatásnál, mivel iszonyatosan kevés jogdíjat fizetnek érte. Putyin talán nem kell reklámozni, hiszen tele van vele a média, az ukrán események miatt, de ugyanakkor a Szocsi olimpiában is nagy szerepet játszott. Ő egyébként 2007-ben már elnyerte a Time Év embere címét.

Aki számunkra fontos, az nem más, mint Tim Cook, az Apple jelenlegi vezérigazgatója. Idén nagyon sokat tett a cégre nézve, hiszen bemutatták az új iPhone 6 modelleket, amellyel ismételten rekordeladásokat állítottak be. Bemutatták a régóta pletykált Apple Watch-csot, amelyet a számítástechnika szerelmesei már izgatottan várnak, legutóbb pedig nyíltan felvállalta a szexualitását is. Cook terén érdemes megjegyezni, hogy ő lehet az első Apple CEO, aki elnyerheti ezt a címet. A korábbi társalapító, Steve Jobs összesen 7 alkalommal volt a Time magazin borítóján, azonban egyszer sem sikerült elnyernie az Év embere elismerést. Ha Tim ezt megszerzi, akkor ő lesz az az ember a magazin szerint, aki túlnőtte Jobst az idei tevékenységeivel.

Szerencsére már nem kell sokat várni, hogy kiderüljön, ki az Év embere, hiszen a mai nap folyamán történik meg a bejelentés. Mindenesetre egy nagyon érdekes nyolcast állított össze a Time magazin, amelyből nehéz lenne most megtippelni, hogy ki lesz a 2014-es év legmeghatározóbb alakja.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Joci - 2014.12.10. 12:10

  Nálam egyértelműen az ebola ellen küzdők az év hősei, emberei….

 2. G0rgiczeA - 2014.12.10. 13:53

  Hát elég szomorú az, hogy a számítástechnika legmeghatározóbb alakja, Steve Jobs nem kapta meg, Tim Kuki pedig megkaphatja… AZÉRT MERT MELEG… Nem tett le többet az asztalra, mint Steve, sőt… Szerintem is Ebolás ápolóknak kellene kapniuk ezt a címet!

 3. IPin sí - 2014.12.10. 16:00

  Tényleg volt mar más meleg is a best man?

 4. Lénárd - 2014.12.10. 19:06

  De amúgy észre is vettük, hogy amióta Tim a főnök, hajlik az iPhone… És még buzi is. Nehogy már ő legyen az év embere!

Szólj hozzá Te is!