Mark Zuckerberg visszavág

Skarp 2014.12.08. 15:12 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 603

Mark Zuckerberg

Bár a Facebook és az Apple nem tekinthetők egymás közvetlen ellenfeleinek, az utóbbi idők nyilatkozatháborúja nem ezt sejtetné egy kívülállónak. A csetepatét Tim Cook szeptemberi nyilatkozata robbantotta ki, amikor is abszolúte találóan  megjegyezte “Egy pár éve az internetes szolgáltatások felhasználói elkezdtek rájönni, hogy ha a szolgáltatás ingyen van, akkor ők nem felhasználók, hanem ők maguk a termék.” Bár Cook az archnemezis Google felé szánta a szúrkálódást, a jól láthatóan ideges Zuckerberg magára vette az inget.

“A frusztrációm abból ered, hogy az emberek egyre inkább úgy gondolják, hogy ha az üzleti modellünk a hirdetési bevételekre alapszik, akkor az valamiféle tisztességtelen dolog a felhasználóinkkal szemben. Ez nevetséges. Azt hiszed, hogy csak azért, mert fizetsz az Apple-nek már jár a fair ellátás? Ha így lenne, akkor a termékeik is jóval olcsóbbak lennének.” – próbált visszavágni az social-media óriás CEO-ja. Az embernek erre a sete-suta visszavágásra már tényleg csak a klasszikus, azonban nyomdafestéket nem tűrő vicc jut eszébe Szedlacsekkel és Korbullyal.

Az ide-oda szájkarate már csak azért is érdekes, mivel Tim Charlie Rosenak adott videóinterjújában azt mondta, a Facebookot sokkal inkább partnernek tekinti, mint versenytársnak, tekintve hogy a Facebook gyárilag telepítve érkezik az iOS készülékeken és az Applenek nincs közösségi média ambíciója sem. Mindenesetre a fentebb leírt kis konfliktus élesen mutatja, hogy a kiélezett versengés a globális dominanciáért hogyan képes szövetséges, de legalábbis partneri viszonyt ápoló, a Szilícium-völgy legsikeresebb vállalkozásai közé tartozó óriáscégeket egymás ellen fordítani.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Pepe - 2014.12.09. 06:23

    “Azért, mert fizetsz az Apple-nek már jár a fair ellátás?” Tökéletes kérdés. És a választ is tudjuk, hogy bizony nem. Nem bírtam ezt a csávót, de most beletalált.

  2. Név - 2014.12.09. 17:35

    Leszólta a Facebook-ot, mire kapott egy nagyon is frappáns választ!

    Pedig nem igen használom a Facebook-ot, viszont az apple cuccokat annál inkább.

Szólj hozzá Te is!