Rekord mennyiségű letöltés októberben

HusztiD 2014.11.25. 16:36 Apple, Egyéb, iOS 0 db 375

iphone-6-apps-1024x652

Nagyon úgy fest a dolog, hogy a szeptemberi iPhone 6 rajt jót tett az App Store forgalmának. Szeptember második felében csupán az első és a második körös országokban, majd októbertől a harmadikban is megjelentek az Apple új telefonjai. A Fisku legújabb felmérése szerint pedig újabb rekordot könyvelhetett el az Apple az App Store eladásai tekintetében, látványosan megnövekedett a forgalom.

Az alábbi grafikonon jól kivehető minden: idén októberben 7,8 millió egyedi letöltés született az Apple online webáruházán keresztül. Összehasonlításképpen szeptember folyamán még csak 5,5 millió volt ez a szám, amely 42%-os növekedésnek tudható be. Illik azért megjegyezni, hogy a Fisku csak a top 200 ingyenes alkalmazás letöltéseit számolta, így a kép nem teljes, de valószínűleg úgy még látványosabb az ugrás.

fiksu1

A legújabb kutatásuk arra is rámutat, hogy sokan, akik lecserélték a korábbi készülékeiket, azok töltötték le a megszokott alkalmazásaikat, így részben annak tudható be ez a nagy mértékű növekedés. Ha pedig a lojális felhasználókról beszélünk, akik legalább már háromszor megnyitottak egy adott alkalmazást, kiderült, hogy ők átlagosan 2,16 dollárt költöttek el alkalmazásonként, amely 33%-os növekedést eredményezett októberre a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!