Újabb darab Apple-történelem vehető meg

Skarp 2014.11.24. 15:51 Apple, Kiemelt hírek, Mactörtént 0 db 310

kalozzaszlo_kiemelt

Susan Kare neve egészen biztosan ismerősen cseng a régi motorosoknak. Ő tervezte az eredeti Macintosh oprendszer zseniális ikonjait, munkájának számos eleme a mai napig megtalálható valamilyen formában az Apple gépein, ilyen pl. a Finder ikon, aminek eredetijét ő adta a világnak. Az is közismert dolog, hogy mikor Steve-et kipenderítették a LISA projektből, úgy próbálta meg feltüzelni az egy helyben toporgó Macintosh-projekt szereplőit, hogy félkomoly konkurenciaháborút hergelt a két csapat között. Nyilván személyes okai is voltak ennek, de ez végső soron mindegy is, hiszen jó célra használta személyes bosszúját.

Az események tetőfokán kalózzászlót tűztek ki a csapatnak helyt adó épület, azaz a Bandley III zászlórúdjára. A koponya megtervezésekor pedig szemtakarónak egy Apple logót használtak – ez is Kare munkája volt. A tervező most újraalkotta a legendás dizájnt és saját online boltjában árulja az 1983-ban használt zászló reprodukcióit. A dizájn eredete Jobs legendás mondata a csapatnak: “Jobb kalóznak lenni, mint csatlakozni a haditengerészethez.” Különbözni akartak és feltűnni, így jött a zászló ötlete.

Pár nappal az új épületbe költözés előtt Steve Capps, a Macintosh projekt egyik programozója hozott egy fekete szövetanyagot, amit beszabott zászlónak. Megkérte Kare-t, a dizájnert, hogy fessen rá egy klasszikus kalózmintát. Az utolsó simításként felkerült az Apple logó, mint a szemtakaró. A kézzel festett darabok ára igencsak borsos, a 92cm x 152cm-es kisebb verzió 1900, míg a 122cm x 182cm-es nagyobbik 2500 dollár. A darabok kültéri használatra alkalmatlan műtárgyak. Ha esetleg megtetszett és van egy fölösleges Suzuki Swiftre valód, itt rendelheted meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!