20 millió Apple Watch találhat gazdára az első 12 hónapban

HusztiD 2014.11.18. 11:30 Apple, Egyéb 0 db 232

10476-2713-140912-Apple_Watch-l

Az előző hét folyamán már hírül adtuk, hogy az Apple részvényei ismételten a csúcsponton tanyáznak, amelyre 2012 óta nem volt példa. Ha azt nézzük, akkor ez már elég közel jár a részvényenkénti 115 dollárhoz, amelyet egy korábbi elemzés tippelt. Az RBC mostani kutatása alapján az Apple Watch sikeres lesz, ugyanakkor ismét új csúcsra állíthatja fel az almás részvények értékét.

Pontos információkat egyelőre nem tudunk az okosóráról. Annyi biztos, hogy 349 dollártól fog kezdődni az indulóára, a várható megjelenés pedig március környékére tehető. A legutolsó elemzés szerint a megjelenést követő 12 hónapban körülbelül 20 millió óra találhat gazdára. A kimutatás arra is felhívja a figyelmet, hogy a készülékek átlagos eladási ára 520 dollár lehet, amely ha helyes, akkor plusz 10 milliárdos bevételt jelenthet a kaliforniai vállalat számára a következő évben.

Az RBC szerint márciusban jelenhet meg az Apple Watch, amelyet 2 hetes szállítással vállalhat az Apple. Szerintük a március végéig 2 millió darab fogyhat belőle, amely az adott negyedévre egymilliárd dolláros plusz bevételt jelenthet. Ha mindez hasonló arányban következne be, akkor az AAPL részvény ára akár megütheti a 120 dolláros árat is, amelynek köszönhetően újabb rekordot állíthat be az Apple. Már csak hónapok választanak el minket az óra debütálásig, vélhetően a 2015 Q2-es pénzügyi negyedévben sok érdekességet fogunk megtudni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!